Life Kovács Miklós 2023. 09. 01.

Így csomagolnak a milliárdosok

Aki egy közel ötvenméteres jacht üzemeltetését ki tudja fizetni, annak a helikopter már nem tétel, és ezt a hajóépítő cégek is tudják, így már eleve helikopteres opcióval készülnek a modern hajók.

A V6 egy 48,53 m teljes hosszúságú jacht, amit 2007-ben bocsátottak vízre. Méretes darab, de 9,7 m-es szélességgel, 3,76 m-es merüléssel nem  nevezhető a kategória óriásának. Fedélzetén akár 10 vendég is elfér, és a legénység 12 tagjának is van hely, beleértve a hajó kapitányát is. 

Különlegessége, hogy helikopterrel is le lehet szállni a fedélzeten, ami tényleg a lehető legkényelmesebb módja egy ilyen hajó megközelítésének. De vajon mi történik a helikopterrel a leszállás után, ha esetleg maga a tulajdonos vezeti, és nincs másik pilóta, aki kivigye a partra a gépet? 

Viharban nem túl szerencsés egy ilyen eszközt a fedélzeten hagyni, és erre gondoltak a hajó tervezésénél is. A V6-os fedélzetén kialakítottak egy tárolót, amelybe biztonságosan el lehet csomagolni egy AS 350-es típusú, behajtható rotorokkal rendelkező helikoptert.

A hajó értéke a Supercarblondie.com szerint 17 milliárd forint, aki pedig szeretne ilyen helikopterrel érkezni, annak még 646 millió forintot kell kifizetnie a gépért, de talán a legértékesebb a felkészült, profi személyzet, amelynek tagjai pillanatok alatt készek ellátni minden feladatot, ami egy ilyen jacht-helikopter páros esetén felmerül.

Kép(ek) forrása: Jason Jones Travel Photography/Getty Images