Life Fehér Patrik 2023. 09. 04.

Divatkelléket csináltak ebből a telefonból

Magunkon hordozható divatos kiegészítővé varázsolná a jövő mobiltelefonjait a Honor, a törekvés előfutáraként be is mutatták a luxustáskára hajazó V Purse modellt.

Szeptember 1. és 5. között zajlik Berlinben az IFA, mely a világ egyik legfontosabb kiállításává nőtte ki magát a techszektorban. Aki számít – és aki tényező szeretne lenni vagy maradni – a szórakoztatóelektronikai piacon, az mind  megjelenik, hogy bemutassa, mit tud napjainkban vagy milyen újdonságokkal készül a jövőre.

A németországi expóra elment a Honor is, a kínai mobilgyártó pedig bemutatta elképzeléseit a jövő okostelefonjait illetően. Nagyon érezhető, hogy ők is az összecsukható, hajlítható képernyőjű készülékekben látják a folytatást, de nem szeretnének csupán kommunikációs eszközként tekinteni a készülékre.

Úgy gondolják, hogy a telefon – ha megkapja a megfelelő “csomagolást” – akár divatkiegészítő is lehet. Így született meg a Honor V Purse, mely gyakorlatilag a miniatűr, tényleg csak kiegészítőként (és telefontartóként) használt méregdrága luxustáskák világát idézi. Ebben az esetben maga a telefon a táska, rajta egy szíjjal, melynek segítségével, kiviteltől függően, kézben fogható vagy vállra akasztható a kütyü.

Divatkelléket csináltak ebből a telefonból

Egyelőre még csak koncepciótelefonról van szó, azonban az elképzelések szerint széleskörűen testre szabható lesz a mobil, mely összehajtva is mindössze 9 mm vastag lenne. Gyártásakor törekednének a fenntarthatóságra is az alapanyagok megválogatott felhasználásával, például a bőrből készült részek vegán bőrből lennének. A külső képernyő fényével is lehetne játszani, mindig bekapcsolva maradva digitálisan is megjeleníthetőek lennének különféle táskamintázatok.

Divatkelléket csináltak ebből a telefonból

A projektet a Honor annyira komolyan gondolja, hogy több dizájnerrel és művésszel is együttműködik, többek között a Burberry divatmárka férfi dizájnfőnökével, Bram Van Diepennel is. A mobilgyártó következő lépésként megnyitja a világ tervezői előtt az utat, hogy digitális táskaterveket alkothassank, melyek összhangban vannak a V Purse giroszkópjával, érintőképernyőjével és fényszenzorával, így maga a táskaminta “reagálni” tud a külvilágra. Ehhez a szükséges technológiai támogatást is biztosítják a megfelelő alkalmazásprogramozási felületek (API) nyitottá tételével.

Forrás: Honor