Life Kovács Miklós 2023. 09. 05.

Ezek a legjobb helyek a világon ingyen belépéssel

A világ legszebb látnivalói között bőven akad olyan, ahol nem áll senki a markát tartva, ingyenesen látogathatók.

Kirándulást, nyaralást tervezve gyorsan halmozódnak a kiadások. Lehet bőséges a büdzsé, de nincs is jobb, mint egy ingyenes tétel, amely nem terheli pluszban a bankszámlánkat, legyen az belépő egy menő múzeumba vagy egy szemkápráztató természeti látványosság.

Az ilyen, ingyenes élményekre vágyó szemfüles utazóknak segít a Casago, a nyaralóházak kiadásával foglalkozó cég. A TripAdvisor értékeléseit felhasználva összegyűjtötték azokat az úti célokat, amelyek a legtöbb ötcsillagos értékeléssel rendelkeznek, és megtekintésükhöz nem kell egy kanyit sem fizetni. 

Ezek a legjobb helyek a világon ingyen belépéssel

Tanulmányuk szerint a világ legjobb ingyenes turisztikai látványossága a belga Brugge városában található. A Luc Vanlaere hárfaművész és -rajongó által vezetett Mini hárfamúzeumról van szó, amire a pontot osztó turisták 94,5 százaléka ötcsillagos értékelést adott. A hely a zene apró szentélye, ahol tényleg varázslatos, egyedülálló hangszerek rezgései töltik meg a teret. 

A második helyre az Amerikai Légierő Nemzeti Múzeuma  futott be, de nem csak ez a hely található az USA-ban a listán. Ez a múzeum rengeteg látnivalóval kecsegtet, amelyek az amerikai légierő történetének különböző korszakait ölelik fel, a korai évektől a rakéták koráig. A TripAdvisoron található értékeléseinek 92,85 százaléka ötcsillagos.

John F. Kennedy elnöki SAM 26000 típusú repülője a kiállításon. (Fotó: Matt Sullivan/Getty Images)

John F. Kennedy elnöki SAM 26000 típusú repülője a kiállításon. (Fotó: Matt Sullivan/Getty Images)

A lista harmadik helyén a Niagara-vízesés legnagyobb szekciója, a Patkó-zuhatag áll. Az ikonikus természeti látványosságról szóló vélemények 92,7 százaléka ötcsillagos, ami nem csoda, hiszen ilyen  természeti erőt ennyire közelről máshol nem láthatunk,  a teljes vízesésen több mint 168 000 köbméternyi víz zúdul le minden percben magas vízállás esetén. 

Íme a lista többi tagjával kiegészített tíz legjobb ingyenes turisztikai látványossága a Casago szerint:

Luc Vanlaere hárfaművész (Mini hárfamúzeum), Belgium
Az Amerikai Légierő Nemzeti Múzeuma, USA
Patkó-zuhatag (Niagara), Kanada
Nemzeti Gyalogsági Múzeum és Katonai Centrum, USA
Bacalari-tó, Mexikó
Harmandír Szahib (Aranytemplom), India
Fitzroy-hegység (Los Glaciares Nemzeti Park), Argentína
Az ismeretlen katona sírja, USA
Ausztrál Háborús Emlékhely , Ausztrália
Lanta Animal Welfare, Thaiföld

Forrás: TimeOut
Kép(ek) forrása: Getty Images