Life Kovács Miklós 2023. 09. 08.

Dübörög a Polaroid, már van profi gép az instant fotókhoz

Az instant kamerák olcsó mókát biztosítottak a műfaj kedvelőinek, de messze álltak a profi rendszerektől. Most ezen változtathat a Polaroid kínálatának csúcsa, az I-2-es.

A Polaroid jelenlegi kínálatának csúcsa új minőséget hoz az instant fotózás világába, a teljesen automata, “minden fix” stílussal szemben kínál pár profi funkciót és érdekes technikai megoldást. 

A 98 mm-es, f/8-as objektív üveg helyett akrilból és polikarbonátból készült, de a vállalat állítása szerint a minőségbeli különbség elhanyagolható, a lézeres radarral működő autófókusznak köszönhetően garantáltan éles képeket készít az I-2-es, amire 49 mm-es szűrők is rögzíthetők. 

Beépített vaku, optikai kereső, amin megjelennek a fő beállítások, mintha csak az 1980-as évek végére repülnénk vissza. Erre a forma is ráerősít, a klasszikus Polaroid-gépek stílusát idézi meg az I-2, amibe i-Type, 600 és SX-70 film tölthető, vagyis 8 centiméteres, négyzet alakú képeket készíthetünk vele. 

Dübörög a Polaroid, már van profi gép az instant fotókhoz

A nyolcvanas éveket idézi, de van benne modern technika, Bluetooth-kapcsolattal távolról is vezérelhető, a szoftver pedig okostelefonon keresztül frissíthető a Polaroid saját applikációján keresztül. A készülék 220 ezer forintos árról indul, ami felfelé lóg ki a kategóriából, az egyszerű instant gépek között már 60-100 ezer forint között válogathatunk.

Dübörög a Polaroid, már van profi gép az instant fotókhoz