Life Fehér Patrik 2023. 09. 08.

Ezen a luxushajón biztosan nem leszel tengeribeteg

Több helyen is átélhető a világon a szárazföldi luxushajós élmény. Ha a legautentikusabb verziót keresed, a bolygó túloldaláig kell menned.

Sokak álma lehet egy óriási tenger- vagy óceánjáró fedélzetén eltölteni egy hetet, de az ilyen utak ára rendkívül magas lehet. Ezt leleményes dél-koreaiak kb. 20 évvel ezelőtt úgy hidalták át, hogy építettek egy teljesen korrektül kinéző, az akkor divatos luxushajókra nagyon hajazó hotelt. A Sun Cruise Resort azóta is köszöni szépen, jól van, nem számít, hogy az ihletet adó, a Royal Caribbean hajóscég adott osztályába tartozó hajói 30-35 év után 2020-ban végleg kiálltak a forgalomból.

Kép: Chung Sung-Jun/Getty Images

Kép: Chung Sung-Jun/Getty Images

A 165 méter hosszú, 45 méter magas, elsőként épített épület egy gyönyörű, homokos tengerpart feletti szirten terül el, de aki szeretne, az megmártózhat a tengervizes medencében is házon hajón belül. Kinézete mellett több dologra is büszke a 211 szobás szálloda: állításuk szerint gyönyörű napkeltét figyelhetnek meg az időben ébredők, remek konyhájuk van, ahol koreai és nyugati ételeket egyaránt készítenek, emellett pedig van egy forgó sky lounge-uk, ahol a legfontosabb emberek bonyolíthatják legfontosabb megbeszéléseiket.

Kép: Chung Sung-Jun/Getty Images

Kép: Chung Sung-Jun/Getty Images

Kelet-ázsiai országról lévén szó rendszeresen lehet karaokézni, emellett hét kisebb-nagyobb terem is található a komplexumban különböző rendezvények számára. Az elmúlt években az itt található hajóépületek száma háromra bővült: két nagy fenn, a szirten épült, egy kisebb pedig lent, félig a tengerbe nyúlva.

Kép: Chung Sung-Jun/Getty Images

Kép: Chung Sung-Jun/Getty Images

Ami az árakat illeti, valóban olcsóbb a hotel, mint egy hajóút: a legfapadosabb ajánlatok már éjszakánként 30 ezer forint környéki áron elérhetőek, de itt is választhat az ember éjszakánként 1,1 millió forintba kerülő lakosztályt.

Ha lehet az ilyen hoteleket rangsorolni, talán ez a dél-koreai együttes képviseli a legtradicionálisabb módon a hajós vendéglátást. Ennél talán híresebb a Szingapúr felett elnyúló Marina Bay Sands, a három felhőkarcoló felett ívesen elnyúló hajó formájú szálloda, de épp ívessége az, ami miatt – ha szigorúan nézzük – kevésbé autentikus a hotel.

Marina Bay Sands (Kép: Getty Images)

Marina Bay Sands (Kép: Getty Images)

Kép(ek) forrása: Nyitókép: parhessiastes/Wikimedia Commons