Life Fehér Patrik 2023. 09. 13.

Vadiúj ízzel rukkolt elő a Coca-Cola

Közel ezer évet ugrott a jövőbe a Coca-Cola: az időutazáshoz segítségül hívták a mesterséges intelligenciát, melynek segítségével elkészítették a jövő kóláját.

Nagyjából a megalkotása óta változatlan az eredeti Coca-Cola receptje, a legkomolyabb változás még az ital korai éveiben történt, amikor kivonták a kokaint az összetevők közül. Persze az elmúlt évtizedekben kapott már az emberiség egy halom különféle ízesítést (citrom, vanília, cseresznye stb.), létezik már light, cukormentes és koffeinmentes verzió is,

most azonban befutott az íz, melyet a mesterséges intelligencia segítségével alkottak meg.

A Coca-Cola az Y3000 Zero Sugar segítségével mutatná meg a kólarajongó közönségnek, milyen lesz a jövő üdítőjének íze. Elkészítésénél az MI tényleg csak egy összetevő volt: sokat tettek hozzá az emberek is, akik elmondták, milyen érzelmeket, törekvéseket, színeket, ízeket éreznének a 3000-es év italában. Ebből a hozzávaló-egyvelegből próbált valamit alkotni a mesterséges intelligencia.

Vadiúj ízzel rukkolt elő a Coca-Cola

Csomagolására szintén nagy hangsúlyt fordítottak, megjelenik az ibolya, a magenta, a cián és természetesen az ezüst, kombinációjukkal pedig szerettek volna egy futurisztikusnak látszó külsőt alkotni. A kóla mellé készítettek még egy mobilokra letölthető filtert is, amellyel manipulálhatjuk fotóinkat, illetve érkezik majd egy divatkollekció is, melyet az AMBUSH nevű márkával karöltve dobnak piacra.

A jövőkóla korlátozott ideig, de a világ számos pontján elérhető lesz, többek között Európában is. Hozzánk csak a zéró változat jut el, az eredeti “cukros” ízből csak Észak-Amerika és Mexikó kap.

Forrás: Coca-Cola