Life Kovács Miklós 2023. 09. 15.

Milliókat szórt el őrültségekre Nicolas Cage, ezek voltak a legvadabb tételek

Nicolas Cage imádja költeni a színészettel megtermelt vagyonát, és az általában megszokott luxustermékek mellett igen egzotikus dolgokra is elköltött már pár millió dollárt.

Az Oscar-díjas színész, Nicolas Cage még Hollywood igen vad és színes világában is különcnek számít. Tehetségéhez kétség sem fér, a Las Vegas, végállomás, az Adaptáció, a Fegyvernepper, az Ál/arc megmutatták, hogy több műfajban is hozza a maximumot. 

A pénzhez való viszonya viszont elég ellentmondásos, gyakorlatilag pokoli tempóban égette el a főszerepekkel megkeresett dollármilliókat. Ráadásul költései javát egész rendhagyó tételek alkotják. Mivel rajong az idegen kultúrákért és az extravagáns tárgyaként, így rengeteg eszement dolgot vásárolt már össze. 

Íme az öt legszürreálisabb tétel, amiért Nicolas Cage eddig pénzt adott.

1. Az első Superman-képregény

1938-ban, az Action Comics #1 című képregényben jelent meg először Superman. Ez a képregény megváltoztatta az amerikai popkultúrát, és hatása még napjainkban is érezhető. Természetesen Nic Cage is őrült rajongója a karakternek (majdnem a mozivásznon is eljátszotta a szerepet, sőt egyik gyerekét is Supermanről nevezte el). Nem meglepő tehát, hogy 150 000 dollárt (53 millió forint) költött egy példányra, amelyet hozzáadott már amúgy is lenyűgöző (és őrült) képregénygyűjteményéhez, amelynek értékét körülbelül 1,6 millió dollárra becsülnek.

2. Egzotikus állatok gyűjteménye

Azok az emberek, akik látták már Cage otthonát, azt mondják, hogy a színésznek gyakorlatilag van egy saját állatkertje, nem mindennapi példányokkal. Ezek közé tartozik egy krokodil  és még két albínó királykobra is. Moby és Sheba 276 000 dollárba (100 millió Ft) került, és tartásuk mellé egy kis mennyiségű ellenméreg is járt, ha véletlenül megmarnák a színészt.  

De ezzel nem ér véget a sor, volt tulajdonában már cápa, óriáspók, valamint egy 150 000 dolláros (54 millió Ft) nagy méretű polip, amivel elmondása szerint a színészi előadásmódját javította. Egyedi ember, egyedi módszerek, aki a sok állat közül talán Harvey-t a kétfejű kígyót, valamint Huggint, a beszélő varjút csípi a legjobban. 

fotó: Getty Images

fotó: Getty Images

3. T-Rex-koponya

Ezért nem tudjuk hibáztatni, hiszen a Jurrasic Park óta mindenki vágyik egy ilyen darabra. A színész 276 000 dollárt (100 millió forint) fizetett egy Tyrannosaurus rex koponyáért a Manhattani Természettudományi Aukción. Sikerült még Leonardo DiCapriot is lenyomnia a licitálás során, így hazavihette a T-Rex koponyát. Azonban kiderült, hogy a fosszíliát valójában Mongóliából lopták el szervezett bűnözői csoportok. Nemzetközi erőfeszítés keretében Mongólia és az Egyesült Államok megállapodása nyomán a koponya visszakerült Mongóliába, más ellopott darabokkal együtt. Nicolas Cage így nem tarthatta meg az értékes darabot, de legalább bármilyen buliban elmesélheti a sztorit.

4. Zsugorított fejek

Ezek talán a legfurcsább darabok, amiért a színész pénzt adott. Az idegen kultúrákért érzett rajongása során sikerült megszereznie pár törzsi rituálék során készített, zsugorított emberi fejet. Ezekhez inkább nem mellékelünk videót, a fejzsugorítás világszerte több ősi kultúránál, például Kínában, Peruban a jivaróknál és az inkáknál is fellelhető volt. Az összecsapás közben megölt ellenségeik fejét levágták, majd speciális módszerrel zsugorították, és derekukra kötve vagy nyakukban viselték a harcosok. Nos, ezekből szerzett magának Nic Cage párat, hacsak nem ügyes másolatokkal verték át. 

Ezen a környéken egy privát sziget? Sokan ott lógatnák a lábukat évekig, de Nicolas Cage semmit sem csinált a területtel.

Ezen a környéken egy privát sziget? Sokan ott lógatnák a lábukat évekig, de Nicolas Cage semmit sem csinált a területtel. (fotó: Getty Images)

5. Magánsziget

Nicolas Cage egy Bahamákon található, 40 hektáros, beépítetlen szigetet is vásárolt. A terület 2006-ban 3 millió dollárba (mai árfolyamon bő 1 milliárd Ft) került. Bár lehetősége volt bármilyen álma megvalósítására itt, a hosszú homokos strandokkal és gyönyörű édesvízi tavakkal végül semmit sem kezdett, 2022-ben 7,5 millióért (szintén mai árfolyamon 2,7 milliárd Ft) próbálták eladni.

Forrás: Thrillist
Kép(ek) forrása: Ethan Miller/Getty Images