Life Fehér Patrik 2023. 09. 19.

Szélcsatornában tesztelték a Forma-1-es whiskey-t

Olyan teszteken és eljárásokon esett át a Whistlepig legújabb itala, melyeken általában csak Forma-1-es autók szoktak. A végeredményből az Alfa Romeo csapatának pilótái is kivették a részüket.

2022 elején indította útjára az amerikai Whistlepig a PiggyBack Legends Series nevű italsorozatot, melynek minden darabjába igyekeznek valami különlegeset csempészni. Ehhez általában felkeresnek valakit, vagy valakiket, akik egyébként nem feltétlenül állnak közel a szeszfőzés tudományához, mégis alkotnak valamit közösen.

Először az amerikai profi baseball-liga, az MLB Hírességek Csarnokának egyik tagjával, David Ortizzal dolgoztak együtt, majd a Brothers Osborne nevű countryzenét játszó társulattal. Ezek után jött az éles váltás, a kollekció legújabb darabját ugyanis az Alfa Romeo Forma-1-es csapatával, illetve azok pilótáival, Valtteri Bottasszal és Csou Kuan-jüvel készítették.

Azt nem tudjuk, hogy miért (több mint valószínű, hogy a reklámfilm kedvéért), de a hordókat elrepítették Svájcba, az F1-es alakulat központjában található szélcsatornába is. Egy, általában egy helyben pihenő hordónak nem feltétlenül kell aerodinamikailag tökéletesnek lennie, de mindegy. Abban már több ráció van, hogy mindenféle G-erőknek is kitették a whiskey-vel töltött hordókat: a magyarázat szerint a folyadék és a között az érés során végbemenő folyamatokat próbálták meg ezzel gyorsítani.

A végeredménynél figyeltek arra is, hogy a whiskey-ben legyen valami, ami mindkét pilótára utal. Csou kínai gyökereire utalva licsivel és oolongteával ízesítették a szeszt, Bottas miatt pedig a palackozott ital alkoholtartalma 96,77 proof (48,385 százalék – az Amerikában használt proof mindig a százalékban kifejezett alkoholtartalom duplája). Ebből a finn versenyzőre a 77 százados érték utal, ugyanis ez F1-es rajtszáma.

A korlátozott darabszámban készülő italt bárhonnan meg lehet rendelni a neten keresztül, a 0,75 literes palack 50 dollárba (18 ezer forintba) kerül.

Forrás: Insider, Whistlepig
Kép(ek) forrása: Sauber Group