Life Fehér Patrik 2023. 09. 25.

Ilyen még nem volt a darts hazai történetében

Olyat láthatott a dartskedvelő magyar közönség vasárnap este Budapesten, amit eddig korábban sohasem magyarországi profi eseményen: egy játékos megdobta a profiknál is ritkán látott tökéletes kört, a kilencnyilast.

Óriási volt már előzetesen is az érdeklődés a mögöttünk hagyott hétvégén rendezett 3. Hungarian Darts Trophy iránt: ahogy arról mi is beszámoltunk, annyi jegy fogyott, hogy nagyobb helyszínre kellett költöztetni az eseményt.

Nem is volt panasz a hangulatra az MVM Dome-ban, ezt pedig igyekeztek a játékosok is “meghálálni”: volt egy ausztrál, aki ezt például úgy tette, hogy mérkőzése előtti bevonulásakor a Reptér szólt Korda Györgytől és Szoboszlai-mezt viselt, azonban ennél is látványosabb volt, amit Luke Humphries összehozott.

A világbajnokságokon is rendszeresen szereplő angol a döntőben Dave Chisnall ellen játszott, és bemutatta a darts tökéletes körét: ez azt jelenti, hogy az 501 pontot a lehető legkevesebb nyílból, 9-ből dobta ki. Hiába ők a világ legjobb játékosai, ritka dolog az ilyen,

tévében közvetített magyarországi eseményen pedig még sosem dobtak kilencnyilast – eddig.

Humphries a hagyományosnak mondható útvonalat járta be: kétszer 180-at dobott, majd tripla 20, tripla 19, dupla 12-vel nullázta le magát.

A tökéletes körrel egyébként mindössze egy legre került a győzelemtől a harmadik kiemelt Humphries, azonban a fő esélyes Chisnall így is fordítani tudott, és az 5-7-es állásból 8-7-et csinálva megnyerte a budapesti megmérettetést.

Kép(ek) forrása: MTI/Szigetváry Zsolt