Life Fehér Patrik 2023. 09. 26.

Új szintre emelték az extrém sportolást

Max Manow a világon elsőként kombinált két extrém sportot, a siklóernyőzést és a szárnyasruhás repülést. Mindezt lenyűgöző környezetben tette.

2002. óta ugrik ki repülőkből egyedül vagy tandemben a német Max Manow, menet közben pedig ejtőernyővel, siklóernyővel vagy szárnyasruhával kontrollálja a zuhanást. Nem egy otthon ülős típus a 34 éves férfi, aki szereti a saját határai mellett az extrém sportokét is feszegetni.

Új szintre emelték az extrém sportolást

Nemrég ezt be is bizonyította egy különleges, korábban senkitől nem látott repüléssel. Manow elment a Németország déli határán fekvő Neuschwanstein kastélyhoz, ahol felment egy nagyobb domb tetejére, ahonnan a szél erejét kihasználva felszállt, és siklóernyőzött 2,5 kilométert.

Új szintre emelték az extrém sportolást

Ezt követően leoldotta magát az ernyőről, és szárnyasruhával folytatta útját.

Ernyőjére kötött menet közben, még a leválás előtt egy kisebb súlyt, hogy ne csak úgy elszálljon a vakvilágba, és miután repkedett kicsit (egészen pontosan 17 másodpercet) a mesébe illő 19. századi épület környékén, simán landolt egy ejtőernyővel, majd elment és megkereste, amit elhagyott. A váltás során volt egy 100 méteres szakasz, ahol kvázi zuhant, de ez is kellett ahhoz, hogy a szárnyasruhával elérje a 200 km/órás sebességet.

Nézd meg a lenyűgöző repülés képeit galériánkban, kattints a képre!

10 fotó megtekintése

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Red Bull Deutschland (@redbullgermany) által megosztott bejegyzés

Forrás: Red Bull Content Pool