Life Kovács Miklós 2023. 10. 02.

Ezzel a kütyüvel megvalósulhat a néma üvöltés

A nyilvános helyeken, például irodákban, buszokon, metrókon és vonatokon hangosan telefonon beszélő, videótelefonáló, élőben közvetítő emberek ha nem is mindenkit, egyeseket zavarhatnak, ezért a Shiftall technológiai cég megteremtette a megoldást erre a kínzó problémára.

A “mutalk” névre keresztelt, hangszigetelt Bluetooth-mikrofont szíjjal a szájra rögzítve kell viselni, hogy tompítsa a nyilvános helyen beszélő emberek hangerejét. 

A viselhető hangszigetelt Bluetooth-mikrofon -20 decibellel vagy annál nagyobb mértékben szigeteli el a viselője hangját, ami azt jelenti, hogy a hang olyan szintre csökkenthető, hogy a viselője mellett ülő személy sem hallja, érti amit a furcsa szerkezetbe kiabáló ember mond.

Ezzel a kütyüvel megvalósulhat a néma üvöltés

A Shiftall szerint az 1600 Hz és 2000 Hz közötti magas frekvenciatartományban például kiabálás esetén a mutalk körülbelül -30 decibellel tompítja a hangot. Ezzel a panelben éjszaka a játék hevében üvöltő online gamerek is kiengedhetik a hangjukat, nem fog felkopogni a szomszéd egy izzasztó virtuális lövöldözés miatt. 

Ezzel a kütyüvel megvalósulhat a néma üvöltés

A szájra szíjazható kütyü 3,5 mm-es sztereocsatlakozóval is rendelkezik, így fülhallgatót is lehet csatlakoztatni hozzá. Ebben az esetben a mutalk mikrofonos fül-/fejhallgatóként is funkcionál. A néma üvöltést szavatoló készüléket 199 dollárért, vagyis 73 ezer forintért mérik az Egyesült Államokban.

Forrás: designboom
Kép(ek) forrása: MuTalk