Life Támogatott tartalom 2023. 10. 17.

5 dolog, ami tönkreteheti a nemi életed

Fiatalabb korban az egészséges nemi élet annyira természetes, mint a levegővétel. Még akkor is, ha vannak kisebb-nagyobb szünetek, amikor az ember nem gyűri össze a lepedőt senkivel. Vannak azonban olyan szokások, amelyek még a legjobban működő nemi életet is tönkretehetik. Ezeket gyűjtöttük most össze neked! Elővigyázatosság hiánya A nemi élet nem csak a kapcsolatban lévők […]

Fiatalabb korban az egészséges nemi élet annyira természetes, mint a levegővétel. Még akkor is, ha vannak kisebb-nagyobb szünetek, amikor az ember nem gyűri össze a lepedőt senkivel. Vannak azonban olyan szokások, amelyek még a legjobban működő nemi életet is tönkretehetik. Ezeket gyűjtöttük most össze neked!

  1. Elővigyázatosság hiánya

A nemi élet nem csak a kapcsolatban lévők privilégiuma. Vannak magányosan vadászó farkasok, akik jobban szeretik a függetlenséget, mint a páros életet. Néha viszont ők is elcsábulnak. Ha te is ilyen vagy, akkor is figyelj a biztonságra! Míg párkapcsolatban a párok általában megbeszélik a védekezés jellegét (legfőképpen a nem kívánt terhesség elkerülése érdekében), addig az egyéjszakás kalandoknál hajlamos az ember jobban elengedni magát ebben a kérdésben.

Holott pontosan az ilyen emberek vannak kitéve ennek a veszélynek, hiszen gondolj bele, mi van akkor, ha éppen két olyan ember találkozik össze a hálószoba félhomályában, akik rendszeresen váltogatják a partnereiket? Nos, ilyenkor jöhet egy kellemetlen nemi betegség, rosszabb esetben akár HIV-fertőzést is összeszedhetsz. Bármelyik nemi betegségről is legyen szó, annyi bizonyos, hogy a fertőzés után még hetekig, vagy akár hónapokig járhatsz orvoshoz, ez tehát egyértelműen lenullázza a nemi életed.

  1. Túlzott ivás

Akár jó, akár rossz élmények miatt, ha hetek, vagy hónapok óta iszol, akkor könnyen lehet, hogy búcsút inthetsz a nemi életednek. Bár egy-két pohár bor feloldja a gátlásokat, ennek ellenére, ha nem vagy képes megállítani a partivonatot, akkor később már nem lesz miről beszélni.  Az alkohol nemi életre gyakorolt hatásai kettősek és ellentmondásosak. Egyfelől, az alkohol negatívan hat a szexhez szükséges fiziológiai folyamatokra, másrészt, az alkoholnak tudatmódosító hatásai vannak, nyitottabbá, merészebbé, gátlástalanabbá tesz. Vagyis megnőhet a szexuális vágy, a sikeres együttlét esélye azonban csökken. Az első néhány pohárkánál inkább a pszichés hatások az erősebbek, de minél többet iszik valaki, annál több negatív testi következménnyel kell számolnia.

Ezek közül is az egyik legrosszabb a szexuális teljesítőképességre gyakorolt hatása. Néhány ital ugyanis befolyásolja a vérkeringést, a hormonális rendszer egyensúlyát és a központi idegrendszer működését is. Ennek megfelelően nemcsak elérni lesz nehezebb az erekciót, de fenntartani is. A túl sok alkohol pedig késleltetheti, de akár teljesen meg is akadályozhatja az ejakulációt: azaz hiába próbálkozik valaki, nem fog tudni elélvezni.

  1. Túl sok pornó

Lehet a pornóból túl sok? Az NMHH (Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság) idei kutatása szerint több mint hatszázezer magyar fogyaszt pornót naponta, keresi fel a 10 legnépszerűbb pornóoldal valamelyikét. Ez azért aggályos, mert a pornófüggőség idővel teljesen tönkreteheti a nemi életet. Egy, a pornófogyasztás hatásait vizsgáló kutatás szerint a szexuális tartalmak rendszeres „élvezete” idővel hasonló hatásokkal jár, mint a kábítószer-fogyasztás.

Sőt, radikális elképzelések szerint az, aki rendszeresen néz pornót, idővel nem lesz képes a valódi szexuális örömök átélésére, helyette inkább a laptophoz, vagy az okostelefonhoz nyúl. A megszokottnál erősebb jutalomérzet és a kielégülés abnormális mértékű megszokást vált ki az agyban, amit idővel szinte semmivel sem lehet kiváltani. Fontos hangsúlyozni természetesen, hogy 1-2 alkalom még nem tesz függővé, de ha egyedülálló vagy, akkor még jobban oda kell figyelned arra, hogy ne süppedj bele a pornófogyasztásba!

  1. Kevés alvás

Kevesen veszik komolyan az alváshiányos állapotból fakadó problémákat, de ha nem tudod magad rendesen kipihenni, akkor annak előbb-utóbb a nemi életed fogja a kárát látni. Ennek nagyon egyszerű oka van. Kutatások szerint minden egyes óra alvásmegvonás csökkenti a tesztoszteronszintet

Vagyis ha valaki mondjuk minden éjszaka csak 4 órát alszik, akkor gyakorlatilag tesztoszteronhiányos állapotba kerül, ami azért aggasztó, mert egyfelől ez a hormon hatással van a libidóra, másfelől pedig az erekció minőségére is. Ha valakinek nincs belőle elég, akkor sokkal nehezebbé válik a merevedés, ezért az ilyen jellegű problémákat gyakran már extra tesztoszteron adagolásával szokták kezelni.

  1. Párkapcsolat hiánya

Magától értetődő, hogy a teljes értékű nemi élet kialakítását leginkább a párkapcsolat hiánya gátolja. Mi most nem azt mondjuk, hogy feltétlen keress valakit magad mellé, ha élvezetes együttléteket akarsz, de az érzelmi és testi kiteljesedést nehezen lehet elképzelni egyedül vagy egy szexrobottal. Bár olyan világot élünk, amikor nehéz megbízni a másikban, illetve, amikor az embernek kevés a szabadideje, ennek ellenére a harmonikus és a kiegyensúlyozott párkapcsolat elhozhatja a teljes értékű nemi életet az életedbe. Utána már csak arra kell figyelned, hogy ezt ne rontsd el, ezen cikk előző pontjai pont ebben segítenek.

Belátható, hogy ahhoz, hogy remekül alakuljon a nemi életed, oda kell figyelni bizonyos dolgokra. Ez a fókuszált állapot azonban kifizetődő lesz a későbbiekben.

HIRDETÉS

A Proxelan végbélkúp klinikai vizsgálatokkal igazolt hatású helyi készítmény a prosztatagyulladás tünetei ellen, amely ott enyhíti a panaszokat, ahol a probléma van.

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

Fotó: Phytotec Hungária Bt.

Az ápoló hialuronsav és gyógynövények kombinációja teljessé teszi a gyógyszeres kezelést, enyhítve a vizelési zavarokat és a fájdalmat. Vény nélkül könnyen elérhető a hazai patikákban, ezért a fellángoló fájdalmak esetén azonnal használható, akár hosszú távon is.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Kép(ek) forrása: Pixabay.com