Life Kováts Olivér 2023. 10. 30.

Mindannyiunk életét megkönnyítheti a Facebook

Nagyszabású fejlesztésen ügyködnek a Metánál: ha elérhetővé válik a Facebook mesterséges intelligencián alapuló legfrissebb újdonsága, fellélegezhetnek a felhasználók. Lehet, hogy a nyelvtannácizmusnak is véget vet.

Új, mesterséges intelligencián alapuló asszisztens fejlesztésén dolgozik a Facebook, amely a bejegyzések írásában lehet a felhasználók segítségére a közösségimédia-platformon – írja a Neowin.

A Meta még fejlesztés alatt lévő újdonságára az X-en (korábbi nevén: Twitteren) hívta fel idő előtt a figyelmet egy felhasználó. Több képernyőképet is megosztottak az új funkcióról, mely a „Write with AI”, azaz „Írj a mesterséges intelligenciával” néven érhető el, amelyhez a szövegdoboz alján elhelyezett „Help me write”, magyarán „Segíts írni” paranccsal lehet hozzáférni.

Az eddigi információk alapján az MI-alapú asszisztens képes lesz korrigálni a nyelvtani hibákat, valamint megváltoztatni az adott bejegyzés hangnemét, amely így lehet majd akár vicces, hétköznapi vagy hivatalos is. Ez nem jelenti azt, hogy helyettünk meg is írja a posztot, hanem már meglévő irományon tud majd módosítani.

Nem tudni, mikor tehetik elérhetővé az írósegédet a Facebook felületén, már amennyiben valóban bemutatkozik a segéd, ugyanakkor a kiszivárogtatott képernyőmentések alapján a fejlesztések igencsak előrehaladott fázisban tarthatnak.

Forrás: Neowin
Kép(ek) forrása: Nyitókép: Illusztráció: Rafael Henrique/SOPA Images/LightRocket/Getty Images