Life Kovács Miklós 2023. 11. 03.

Ha nem tudtad mi hiányzik az életedből, itt a szopogatható whisky

Az emberek valószínűleg már több mint 500 éve isznak skót whiskyt. De skót whisky fogyasztása tengeri moszatból készült kapszulákból? Ennek még csak pár éves története van.

A Glenlivet – a világ második legkelendőbb skótwhisky-márkája – bemutatta Capsule kollekcióját, amelyet “pohár nélküli koktélokként” írnak le, és amelyet fenntartható, “méregzöld” módon egy természetes, tengerimoszat-kivonatból készült burkolatban szolgálnak fel. Ezen a gondolatmeneten haladva úgy tűnik, az újrahasználható poharak nem elég fenntarthatóak!

Minden egyes kapszula 23 milliliternyi italt tartalmaz, amelyet egyszerűen úgy élvezhetünk, hogy az egészet a szánkba vesszük és beleharapunk, hogy, akár egy töltött cukorkánál, azonnal elöntse szánkát a whiskey íze. Az ivók ezután egyszerűen lenyelhetik a kapszulát, amely “biológiailag teljesen lebomló”. 

Ha nem tudtad mi hiányzik az életedből, itt a szopogatható whiskey

A kapszulák megalkotásához a The Glenlivet a londoni Tayēr + Elementary bárral működött együtt, ahol Alex Kratena és Monica Berg mixerek és társtulajdonosok eredeti koktélokat készítettek a három változathoz, ezek a Citrus, Wood és Spice neveket kapták.

Eközben a kapszulák burkolata egy fenntartható csomagolással foglalkozó startup, a Notpla műhelyében készült el, és az egész projekt fut már pár éve. A sikereit jól mutatja, hogy a híre hozzánk csak most jutott el, úgy tűnik, a kapszulák még jó ideig nem fogják átvenni a poharas változat helyét a piacon. Bárhogy is, koccintani ezekkel elég fura lenne.

Forrás: foodandwine.com
Kép(ek) forrása: Glenlivet