Life Fehér Patrik 2023. 11. 15.

Tyúkoknak nyitottak ötcsillagos hotelt

A tollas haszonállatoknak nyitott "luxusszállodába" kizárólag nőnemű egyedek léphetnek.

“Rengeteg ember tart csirkéket háziállatként. Farmokhoz, tanyákhoz kötné őket alapvetően az ember, de ahogy a mentések egyre népszerűbbé válnak, jó látni, hogy egy több ember tart csirkét és kacsát háziállatként” – fogalmazott Katriona Shovlin. A 31 éves, állattudományt hallgató nő ennek hatására nyitotta meg saját tyúkhoteljét, ahová le tudják passzolni a gazdák jószágaikat, amíg ők például elutaznak a hétvégére.

🐓🦆 I have some availability for September 🐓🦆 🏖️🌞 Go on holiday worry free, your hens and ducks can board with me 🌞🏖️

Posted by • Hen Weekend • Chicken boarding on Sunday, August 13, 2023

“All-inclusive szállást kínálok, melybe az étkezés is beletartozik, figyelembe véve, milyen táplálékot fogyasztanak, délutáni kukoricával kiegészítve” – árulta el Shovlin. Az általa ötcsillagosnak mondott szolgáltatásból nem maradhat ki a gondos bealjazás sem, mely szintén hozzátesz az állatok “kényelméhez és biztonságához”. Tágas ketrecüket diszkógömbbel is feldobta a nő, de ha zene szól, akkor jellemzően Mozartra mehet a kapirgálás.

🌞🌻🌼🌸☀️🏩🏖️🏝️⛱️

Posted by • Hen Weekend • Chicken boarding on Wednesday, November 8, 2023

A hotel kizárólag baromfilányok számára nyitott, kakasokat nem fogadnak, mert azok túl hangosak, és a szomszédoknak sem tetszettek a kukorékoló tollasok. Szolgáltatásáért tyúkonként és kacsánként 3 font (1300 forint) napidíjat kér, ami talán nem olyan sok azoknak, akik tényleg imádják kétlábú házi kedvenceiket.

Shovlin egyébként maga is nyolc tyúk tulajdonosa. “Karakterüket tekintve épp olyanok, mint egy macska, egy kutya, egy kecske vagy akármilyen háziállat. A függőjükké tesznek, az emberek beléjük szeretnek” – mondta a hoteltulajdonos.

Forrás: Daily Mail, KentOnline/KMTV, SWNS
Kép(ek) forrása: Nyitókép: Getty Images