Life Fehér Patrik 2023. 12. 04.

Már csak virtuális bulikat tart a világhírű rockbanda

Eljött egy korszak vége, többet nem látja a világ a KISS tagjait egyszerre a színpadon, de digitális formában tovább szórakoztatják a közönséget.

December 2. kisebbfajta gyásznap volt a rockzene kedvelőinek életében, ekkor koncertezett ugyanis utoljára a KISS. Több mint 50 éves karrier ért ezzel véget, melynek 100 milliónál is több eladott lemez, valamint világsiker lett az eredménye, de egyszer minden történetnek véget kell érnie.

A rockbandáé New Yorkban, a Madison Square Gardenben zárult a The End Of The Road turné záróállomásaként. Nem egy szokványos búcsúbuli volt ez: az utolsó számmal át is adták a terepet az új KISS-nek, mely az együttes tagjainak digitalizált másaiból áll. A záródalt, a God Gave Rock And Roll To You-t már az avatárok adták elő:

A technológia hasonló, mint az ABBA esetében, akik ABBA Voyage néven indították el digitális avatárjaikat, hogy koncertezzenek – először csak Londonban, majd a sikert látva (1 millió eladott jegy 10 hónap alatt) jött a világ körüli turné ötlete. Arról még nincs szó, hogy a KISS mikor állítja munkába a virtuális Gene Simmons-t és társait, akik többek között szuperhősöknek is beöltöztethetőek lesznek.

Már csak virtuális bulikat tart a világhírű rockbanda

A digitális figurákat a George Lucas által alapított Industrial Light & Magic készítette, akik az arcmimikától kezdve a testmozgások jellegzetességéig minden apró részletet levettek, és a gépi tanulás segítségével igazán élővé, emberszerűvé teszik az avatárokat. A digitális koncertjogokat egy svéd szórakoztatóipari cég, a Pophouse Entertainment Group kezeli, így aki autentikus KISS-élményre vágyik a jövőben, annak őket kell megkeresnie.

Már csak virtuális bulikat tart a világhírű rockbanda

“Örökké fiatalok és örökké ikonikusak lehetünk azzal, hogy olyan helyekre juthatunk így el, melyekről korábban nem is álmodhattunk. A technológia révén Paul magasabbra fog ugrani, mint valaha” – utalt zenésztársára, Paul Stanley-re Gene Simmons a bejelentés kapcsán.

Forrás: Pophouse Entertainment Group
Kép(ek) forrása: Kevin Mazur/Getty Images for Live Nation