Life Fehér Patrik 2023. 12. 05.

Látványos helyen nyílik exkluzív diszkó

A tengerszint feletti magasságot tekintve biztosan Európa-bajnok lesz az a szórakozóhely, mely mindössze egy hétvégén át vár egy maroknyi vendéget.

Békét, szeretetet és diszkógömböt visz a világ legszebb helyeire a Detour Discotheque nevű kezdeményezés, mely a szórakozóhelyek krémjét képviseli. Nem egy állandó, fix helyről van szó, inkább egy programsorozatról, melynek minden évben van egy főeseménye, néhány kisebb kísérőbulival kiegészítve.

A projekt eddig Izlandra és Skóciába invitálta a gyönyörű tájak és az elektronikus zene szerelmeseit, a harmadik kiadásra azonban emelték a tétet – szó szerint, ugyanis Európa legmagasabban fekvő diszkóját nyitják meg Svájcban 2024. május 10. és 12. között. A helyszín egy étterem a Birg és Schilthorn hegycsúcsok között, mely 2970 méteres tengerszint feletti magasságban található (lásd a nyitóképen). A Piz Gloria csak 300 fő befogadására alkalmas, így a buli viszonylag zárt körű lesz. Szállásként a völgyben elhelyezkedő alpesi falvak, Lauterbrunnen és Mürren vendégházai, hoteljei szolgálnak.

Lauterbrunnen

Lauterbrunnen

A Detour Discotheque a szervezők közleménye szerint az 1970-es évek legendás diszkóinak világát szeretné megidézni, természetesen a varázslatos helyszínekkel kombinálva. Már a headlinereket is bejelentették, de a DJ-k a magyar közönség számára aligha ismert személyek, a londoni és a manchesteri klubélet arcai.

Látványos helyen nyílik exkluzív diszkó

Ettől függetlenül egészen egyedi élmény lehet egy ilyen bulihétvégén részt venni. A beugró 200 font (88 ezer forint), melyből 160 a hegycsúcsra való feljutás egyetlen módja, a 32 perces menetidejű felvonó költségeit fedezi.

Forrás: Detour Discotheque
Kép(ek) forrása: Getty Images