Life Kovács Miklós 2023. 12. 07.

A tenyeredből olvas ez az új kínai mobiltelefon

A Realme GT5 Pro a kínálat csúcsa lesz a kínai márkánál, és képességei alapján tényleg joggal kerülhet a csúcskategóriába: azt hihetnénk, hogy alapvetően a OnePlus 12-ről van szó - ami pedig igen kiváló készülék.

Lelke egy Snapdragon 8 Gen 3-as lapkakészletet, ami 5400 mAh-s akkumulátorból nyeri az energiát, és akár 100 W-os vezetékes töltéssel is tölthető. Ami csábítóbb, az a 50 W-os vezeték nélküli töltés, tényleg csak pár perc elég, és máris elég energia kerül a mobilba a napi használathoz. 6,78 hüvelyk átmérőjű képernyője combos fényerővel érkezik, a maximális érték 4500 nit, a frissítési ráta 144 Hz, a pixelek száma pedig 2780×1264. 

A Realme telefonja emellett egy 50 megapixeles LYT-808-as főkamerát kapott hátra, és egy közepes 8 MP-es ultraszéles lencsét (IMX355).  A harmadik lencse mögött szintén 50 megapixeles érzékelő lakik, háromszoros periszkópikus nagyítású teleobjektívvel, hogy bárhonnan bármit lefotózhassunk. 

A tenyeredből olvas ez az új kínai mobiltelefon

Az igazán érdekes vonása a telefonnak a kézjelek, gesztusok értelmezése és a tenyérlenyomatos nyitás lehetősége 32 megapixeles szelfikamerájával. Összesen tizenkét gesztust ismer fel a rendszer: összezárt ujjakkal előhozható az applikációk listája, majd legyezve jobbra-balra lehet lapozni, van külön jele a képernyőmentésnek, mutatóujjal egy kurzort is lehet irányítani. 

Érdekes, bár nem sejtjük, mikor lehet hasznos ez – esetleg ha maszatos a kezünk? Ehhez kapcsolódik egy új nyitási mód, a tenyeret olvasó technika. A Realme szerint a tenyeres feloldás gyorsabb, mint az arcfelismerés, részben a gépi tanulásnak köszönhetően.

A tenyeredből olvas ez az új kínai mobiltelefon

A vállalat még azt is állította, hogy ez a biztonsági funkció egy több mint 10 millió támadást magában foglaló behatolási teszten is megfelelt. Ennek ellenére a jó öreg kijelző alatti ujjlenyomat-olvasó továbbra is megmarad, így a tenyérfeloldás csak egy extra lehetőség – valószínűleg a legkényelmesebb, ha maszatos a kezünk.

Forrás: Engadget
Kép(ek) forrása: Realme