Life Kovács Miklós 2023. 12. 07.

Egyre közelebb a Star Wars-os hologramok világa, itt a legújabb példa

A Star Wars első mozis vetítése óta csodáljuk az akkor megálmodott technológiát, többek között a hologramokat. A teljes térhatást adó képek pedig egyre közelebb vannak, a Looking Glass Go nevű készülék már nem prototípus, hanem fogyasztói árral rendelkező termék. Ez a világ első hordozható hologramos képernyője, ami wifin keresztül tud különféle képeket megjeleníteni teljesen 3D-s hatást keltve. 

A készülékhez tartozó applikációval bármikor, bárhol lehet ilyen hologramokat készíteni az okostelefonunkkal, melyeket később a készüléken tudunk visszanézni. Ránézésre egy talpon álló mobil, amelynek 6 hüvelykes kijelzője 1440×2560 képponttal és 9:16 képaránnyal rendelkezik.

Egyre közelebb a Star Wars hologramok világa, itt a legújabb példa

Több funkciója között érdekes a mesterséges intelligenciával kreált 3D-s holografikus karakterekkel való interakció. Ezeket a ChatGPT-vel működtetett Liteforms applikációval lehet létrehozni, csak egy szöveges parancs kell a külső meghatározásához. 

A készülék 2024 nyarán lesz elérhető 300 dollárért, de akik most előrendelik, 199 dolláros áron juthatnak hozzá. A kialakítása prémiumhatást kelt, fémből, üvegből, és természetesen műanyagból készült a Looking Glass Go háza. 

Egyre közelebb a Star Wars hologramok világa, itt a legújabb példa

 

“Elég egyetlen fotó, a szoftver ebből is tud automatikusan 3D-s avatárt generálni. Ezt később egyénileg testre szabhatjuk, a személyiségét, hangját is meghatározhatjuk, így el is készül a saját, névre szóló holografikus asztali segítőnk” – írja a Looking Glass közleménye.

Forrás: TechEBlog
Kép(ek) forrása: Looking Glass go