Life Fehér Patrik 2023. 12. 22.

Szobrot állítottak a mémkutyának

Az internet egyik legismertebb kutyájának emléke immár kézzelfogható formában is örökké él, miután szobrot állítottak neki Japánban.

2010-ben valószínűleg nem sejtette a gazdi, miután feltöltötte shiba inujáról a képet az internetre, hogy mémmé válik. Kabosu pillanatok alatt halhatatlanná vált, fotója számos mulatságos kép alapjává vált. A neten egyszerűen csak doge néven hivatkoztak rá, hatása pedig akkora volt, hogy el is neveztek róla egy sikeresebbnek mondható kriptovalutát is.

Kabosu egy örökbefogadott kutya volt, aki 2008. november 2-án csatlakozott családjához, és egészen az idei évig boldogította őket. Idén augusztus 13-án, egy súlyos betegséget követően távozott az örök vadászmezőkre, azonban emlékét örökké őrzik.

Utóbbi kijelentés immár nemcsak a netezőkre vonatkozik, hanem Japánra, pontosabban Csiba prefektúrára, ahol november 2-án, a kutya örökbefogadásának évfordulóján leplezték le azt a szobrot, mely megemlékezik az állatról. Kabosu ezen három macska társaságában fekszik kimért nyugalommal egy kanapén, épp úgy, ahogy a híres fotón is.

Szobrot állítottak a mémkutyának Szobrot állítottak a mémkutyának

A szobor egyébként nem titkoltan azzal a céllal épült, hogy odacsalogassák vele a turistákat a környékre. Maga a város, Szakura egyébként kb. 70 percre fekszik a japán fővárostól, Tokiótól, keleti irányba.

Forrás: prtimes.jp