Life Kovács Miklós 2024. 01. 10.

Pittyegve gurul, videót vetít és segíti a ház körül a Samsung robotja

Sárga, gömbszerű robot, amely köszönti gazdáját, hűségesen követ, és képes jól látható, színes felvételek vetítésére. Ezt a koncepciót már láttuk valahol, igen, ez a tipikus, cuki Star Wars-robot receptje!

A Samsung Ballie robotja nem került süllyesztőbe miután 2020-ban már egyszer bemutatták. A koreai óriás a CES 2024-en újra elővette a koncepciót, amibe immár projektort is integráltak. Így a kerek Ballie robot frissített változata a padlóra, a falra vagy a mennyezetre tud vetíteni dolgokat, miközben követ minket. Akár egy bajba jutott hercegnő vészüzenetet is, de nem akarunk tippeket adni. 

Pittyegve gurul, videót vetít és segíti a ház körül a Samsung robotja

Egy bájos videóban Ballie (amelyet a Samsung ismét vidám, sárga színben mutatott be) egy csomó ügyes vetítési trükköt mutatott be, többek között egy madárról készült videót játszott le egy kutyának, videóhívást jelenített meg a falon, illetve egy fitneszvideóval segítette az edzést.

A Samsung közleménye szerint a Ballie automatikusan képes beállítani a vetítést annak függvényében, hogy milyen messze van a faltól, milyenek a fényviszonyok, sőt  “ez a világ első olyan projektora, amely automatikusan érzékeli az emberek testtartását és arcszögét, és beállítja az optimális vetítési szöget”.

De a videóban a robot okos otthoni asszisztensként is bemutatkozott, mintha csak egy Csillagok háborúja film segédrobotja lenne. Felkapcsolta a villanyt, kutyatápot adagolt és szöveges üzenetben értesített valakit, hogy mit csinál. (A közlemény szerint Ballie képes “légkondicionálókat, lámpákat, mosógépeket és egyéb kütyüket is” vezérelni.)  

Egyfajta hasznos házi kedvenc lesz majd, de hogy mikor és mennyiért érkezik, azt még nem árulta el a Samsung.