Life Kovács Miklós 2024. 01. 12.

Messze van, de menő lesz a világ legnagyobb szabadtéri mozija

Ha Sydney környékén jártok idén tavasszal, akkor nézzetek meg egy filmet itt, egész más élmény lehet, mint egy moziteremben.

Az eredetileg 2016-ban indult Mov’In Bed szép lassan Sydney egyik első számú nyári attrakciójává vált, azonban egy rövid, COVID-dal kapcsolatos szünet megtörte a lendületet. Szerencsére a nap, a homok és a mozi kombója visszatért egy újabb idényre, és ezúttal a város vitathatatlanul legjobb helyszínére érkezik.

A 2024-es szezonban az óriási, 15 méteres, 4K-felbontású vászon a lenyűgöző Barangaroo panorámájába illeszkedik be, a nézők 150 ágyon fekve élvezhetik a filmet, alattuk 280 tonna finom fehér homokkal. Ez egyedülálló moziélményt nyújt, és a móka már jóval a film kezdete előtt elkezdődik.

Messze van de menő lesz a világ legnagyobb szabadtéri mozija

A vetítések előtti DJ-szettek klasszikus filmzenék válogatását kínálják, a büfé pedig túlmutat a szokásos kóla-popcorn kettősön. Amint eljön az idő a filmre való ráhangolódásra, a vendégek felhúzhatnak egy speciálisan kialakított zajszűrő fejhallgatót, és élvezhetik a műsort.

Messze van de menő lesz a világ legnagyobb szabadtéri mozija

A helyszínt üzemeltető szervezők szerint a Mov’In Bed Cinema január 12., péntektől április 14., vasárnapig lesz nyitva és minden héten klasszikus filmek és újdonságok kerülnek a vászonra. Az árak már 12 dollártól (szűk 2800 Ft) indulnak, a prémiumcsomagok árai 75 dollárig (17 300 Ft) terjednek. A három hónapos szezon során a mozilátogatók többek között olyan újdonságokat nézhetnek meg, mint Ridley Scott Napóleonja vagy Greta Gerwig Barbie című kasszasikere.

Forrás: Mov'In Bed Cinema
Kép(ek) forrása: Mov'In Bed Cinema