Life Hirdetés 2024. 01. 15.

Olvass sokat – de nem mindegy, hol (x)

Újra hódít az olvasás. Ami persze sosem ment ki igazából a divatból, csak a csomagolás változott. Akár a klasszikus papírformát részesíted előnyben, akár a legmodernebb e-bookok rajongója vagy, egy izgalmas skandináv krimi vagy a legújabb sci-fi egészen biztosan segít kikapcsolni egy kemény nap után. Arra viszont figyelj, hogy hol teszed ezt – ha rossz helyet választasz az ücsörgésre, az aranyered bánhatja.

Könyv: edzés az agynak

Az olvasás ugyanazt jelenti az agyunknak, mint egy kiadós edzés a testünknek. Ahogy a fizikai aktivitástól fejlődnek az izmaink, úgy a hagyományos olvasással az elménket tréningezzük. Általa kreatívabbá, empatikusabbá válhatunk, és az intelligenciánkat is jobban ki tudjuk használni. Ráadásul ahogy egy szépen kidolgozott test segíthet a randevúzásban, úgy a könyvek által pallérozott elme sem hagyja hidegen a másik nemet. A nőkre ugyanis legalább olyan hatással van az olvasottság, mint a férfias fizikum.

Neked hol van a béke szigete?

Főleg mi, férfiak vagyunk hajlamosak arra, hogy a mellékhelyiségbe magunkkal vigyük az okoseszközeinket vagy a kedvenc könyvünket, hogy izgalmasabbá tegyük a „trónolást”. Ez azonban nem biztos, hogy a legjobb ötlet, még akkor sem, ha elsőre ez tűnik a legnyugisabb helyiségnek a lakásban vagy az irodában. Mindegy ugyanis, hogy újságot, könyvet, tabletet vagy csak a mobiltelefonunkat szorongatva vonulunk félre ily módon: ha nagyon belefeledkezünk az olvasásba, könnyen „ottfelejthetjük” magunkat az ülőkén akár hosszú órákra is – amitől nagy valószínűséggel előbb-utóbb kijön az aranyerünk.

Ha rossz helyet választasz, az olvasás nem aranyat, hanem aranyeret fog érni

Az ülőmunka, az egy helyben való, hosszas üldögélés erősen meghatározza a huszonegyedik századi életformánkat és az egészségi állapotunkat. Egyre többen dolgozunk számítógép előtt, miközben a fizikailag „aktív” munkakörök száma folyamatosan csökken. Ha emellett még az egészséges étkezésre sem igazán ügyelünk, a túlsúly mellett könnyen jelentkezhetnek olyan egészségi problémák is, mint a székrekedés, amely az aranyér előszobája. Persze mondhatnád, hogy a fotelben és a mellékhelyiségben ücsörögni ugyanaz, de nem lenne igazad. Egy hagyományos ülőalkalmatosságon ugyanis tudunk fészkelődni, más pozitúrát felvenni, amellyel ösztönösen élénken tartjuk a vérkeringésünket. Ezzel szemben a WC-n „fix” pózban töltjük az időt, amitől könnyen meglazulhatnak a szöveteink, és előreeshet, megduzzadhat az aranyerünk.

Kezeld az aranyeret, és olvass sokat: csak ne a WC-n!

Az aranyeret nem nehéz felismerni. Tompa vagy lüktető fájdalomérzés a végbélben, amely székeléskor felerősödik, viszketés, idegentestérzés a végbélnyílás környékén, vérzés – ezek az aranyérbetegség talán legismertebb jelei. Ha ilyesmit észlelünk, tanácsos már a legelső panaszok megjelenésekor elkezdeni a probléma kezelését, hogy a tünetek ne súlyosbodjanak. A panaszok korai kezelésében segíthet a Proktis-M végbélkúp és a Proktis-M plus kenőcs, amelyek kifejezetten aranyeres panaszok kezelésére szolgáló készítmények. A micellákba „csomagolt” hialuronsavnak és a gyógynövényi összetevőknek köszönhetően használatukkal erősíthető a meglazult szövetek szerkezete, hidratáltsága, ami csökkenti a gyulladást, felgyorsítja a regenerációt, és enyhíti a kellemetlen tüneteket. Ennek a különleges gyártási technológiának köszönhetően a Proktis-M termékcsalád egyenesen a beteg sejtekhez juttatja a segítséget. A készítmények vény nélkül kaphatók a patikákban.

Patikában kapható gyógyászati segédeszközök

Patikában kapható gyógyászati segédeszközök

 

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL

A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG

KEZELŐORVOSÁT!

 

 

Forrás: Phytotec Hungária Bt.
Kép(ek) forrása: Phytotec Hungária Bt.