Life Kovács Miklós 2024. 01. 18.

Valódi nindzsa lehetsz ezzel a profi éjjellátó távcsővel

Lelkes hobbinindzsák, magánnyomozók, éjjel erdőben settenkedő ornitológusok kedvenc játékszere lehet ez a japán készülék.

Ami pár éve még a kémfilmek technikája volt, az ma már bárki számára elérhető. Ebbe a kategóriába esnek a profi éjjellátó készülékek, mint például a Yashica Vision által gyártott távcső, ami ráadásul 4K-felbontású videót is képes rögzíteni teljes sötétségben, háromszoros optikai zoommal, akár 600 méterre lévő célpontokról. 

Valódi nindzsa lehetsz ezzel a profi éjjellátó távcsővel

Ehhez azért némi fény kell neki, szürkületben, holdfényben a hiperérzékeny szenzor már 0,0037 lux fényerőnél értékelhető képet ad. Ha pedig teljes a sötétség, akkor jöhet az infravörös üzemmód, amivel 20-50 méterre lévő dolgokat tudunk megfigyelni. 5000 mAh-s akkumulátorával 16 órán keresztül használható egy feltöltéssel, a felvételeket pedig maximum 512 GB-os microSD kártyára tudja menteni a készülék. 

Mókás kütyünek tűnik, amiért nem kell egy vagyont fizetni, az előrendeléskor elérhető ár 139 dollár (48 000 Ft) , a szállítás pedig 2024 májusában indul.

Forrás: TechEBlog
Kép(ek) forrása: Yashica