Life Fehér Patrik 2024. 01. 19.

Gombóc Artúrnak is sok lenne ez a kirakható csokivár

Ha építkezés közben nem csábulunk el a rengeteg csoki láttán, akkor számtalan tornyot, de várfalat, hidat és vizesárkot is ki lehet rakni az édességhalomból.

Mindenkinek megvan Jancsi és Juliska meséje a mézeskalácsházzal? Ehhez valami nagyon hasonlót vált valóra a Meiji nevű japán édességgyártó, csak kicsiben. Filozófiájuk szerint mindenkiben ott rejtőzik a gyermek, aki arról álmodozik, bárcsak lenne egy hatalmas, csokiból és cukorkákból álló kastélya.

Ezt ők most megvalósították.

A Cukorkából készült nagy, nagy kastély, ahogy álmodban láttad gyerekkorodban (tényleg ez a neve a szettnek!) becsomagolva csupán rengeteg édesség. Ahogy az az alábbi képen is látszik, 16 dobozából másfél méter hosszú, és kb. ugyanilyen magas falat lehetne építeni.

Gombóc Artúrnak is sok lenne ez a kirakható csokivár

Összerakása helyigényes: a kész építmény 2*2 méter alapterületű, legmagasabb tornya pedig közelíti az egy métert.

Gombóc Artúrnak is sok lenne ez a kirakható csokivár

A kastély talán Gombóc Artúr gyomrát is megfeküdné, ha az elfogyasztásra kerülne a sor. Maga a Meiji is úgy gondolja, hogy ez inkább egy projektmunka lehet, mintsem valaki egyedül nekiül a csokivár építésének. A dobozok mindent tartalmaznak, tehát van bennük elég építőanyag, és megtalálhatóak bennük a különböző tornyok, falak vagy a híd összeszerelési útmutatói.

Gombóc Artúrnak is sok lenne ez a kirakható csokivár

Nem jelenthet problémát, ha valaki elcsábul és menet közben túlfogyasztja a téglákat, ugyanis az édességeket mind-mind kapni a Japánban található üzletekben. A várépítő szettből egyébként mindössze öt készült, ezeket 272 ezer jenért, átszámítva közel 650 ezer forintért árulják.

Gombóc Artúrnak is sok lenne ez a kirakható csokivár

Húzós ár ez “némi” édességért, de ezt tudja a Meiji is. Egyrészt ezért sem készült több szett, másrészt ezért tették közzé a tornyok összerakási útmutatóit bárki számára. Ezeket a felépítési nehézség szintje szerint besorolták 1-től 3 csillagig, valamint feltüntették azt is, melyik típusú édességből mennyit kell hozzá megvenni a boltban.

Gombóc Artúrnak is sok lenne ez a kirakható csokivár Gombóc Artúrnak is sok lenne ez a kirakható csokivár

Forrás: prtimes.jp