Life Kovács Miklós 2024. 01. 23.

Végül aranyat ért Scwarzenegger lefoglalt órája

Kalandos utat bejárva került árverésre Schwarzenegger egyedi karórája, amiért végül igen komoly összeget fizetett a legtöbbet ígérő licitáló.

Pár napja körbejárta a világsajtót a hír, amely szerint a 76 éves testépítő, színész, politikus fennakadt egy vámellenőrzésen Münchenben. Kalifornia állam egykori kormányzóját egy rutinellenőrzés során érték tetten, mint kiderült, egy luxusórát vitt a bőröndjében, amelyet aukcióra kívánt bocsájtani.

Fotó: Audemars Piguet

Fotó: Audemars Piguet

Az Audemars Piguet egyedi, külön Schwarzeneggernek készített karóráját nem jelentette be vámeljárásra, a 7,4 millió forintos óra miatt, így pár órát várakoznia kellett, míg döntés születet az ügyben. A színész-politikus végül egy 35000 eurós (13,5 millió forint) büntetéssel folytathatta útját, de csak miután a vámügyesekkel karöltve elzarándokolt egy automatához, mert a német szabályok szerint az összeg felét készpénzben kell megfizetni.

A Terminátor sztárja az ausztriai Kitzbühelbe igyekezett, ahol az órát aukcióra bocsájtották. Csütörtök este a Piguet különleges kiadása a tervek szerint nagyjából 50 000 eurós (19,2 millió forint) kikiáltási árral került kalapács alá.

A jubileumi kiadásért csak ennek dupláját jósolták, de lehet a vámos eset is növelte az érdeklődést.

Így végül komoly licit alakult ki, az utolsó ár majdnem háromszorosa volt az előzetes becsléseknek. Végül 270 000 euróért ütötték le a tételt (103 millió forint), ezzel az adománygyűjtés teljes összege megközelítőleg 1,3 millió euróra (500 millió forint) emelkedett, ami új rekordot jelent a sztár saját klímavédelmi egyesülete, a Schwarzenegger Climate Initiative számára.

Kép(ek) forrása: Mine Kasapoglu/Anadolu via Getty Images