Life Fehér Patrik 2024. 01. 24.

500 milliós versenyt nyert, de egy fillért sem kapott

Kiemelkedő eredményéért átszámítva bő félmilliárd forintot is kaphatna Nick Dunlap, azonban státusza eddig nem tette lehetővé, hogy ilyesfajta jutalmakat kaphasson.

Még csak húsz éves az Alabamai Egyetemre járó Nick Dunlap, de eddigi amatőr szinten elért golfsikerei miatt az Egyesült Államokban máris elkezdték Tiger Woodshoz, a sportág ikonjához hasonlítani a fiatal tehetséget. Minderre egy lapáttal rá is tett múlt vasárnap azzal, hogy megnyerte a The American Express Tour nevű PGA Tour-golfversenyt Kaliforniában.

Dunlap amatőr státuszú játékosként indult a profik között, így sikerét még inkább megsüvegelhetnénk, azonban sanszos, hogy a fiatalember komolyan szívja a fogát a napokban. Épp amatőr státuszának köszönhető ugyanis, hogy

nem jogosult a torna főnyereményére, 1,512 millió dollárra.

Az 534 millió forintnyi fődíjat így a második helyezett Christiaan Bezuidenhout viheti haza, Dunlapnak maradt a trófea és a dicsőség. A siker egyébként új kapukat nyit meg előtte, ugyanis lehetőséget szerzett arra, hogy 2026-ig profi játékosként induljon a PGA Tour-versenyeken.

Ha hasonlóan ügyes, mint ezen a megmérettetésen, és alátámasztja a Tiger Woods-féle összehasonlításokat, talán még nagyobb pénznyereményeket is bezsebelhet a következő években, mint amitől most elesett.

Forrás: NBC News
Kép(ek) forrása: Orlando Ramirez/Getty Images