Life Kovács Miklós 2024. 01. 24.

Lényegében változik meg a TikTok, új videóformátum érkezik

A TikTok az elmúlt évek sikersztorija a neten, a rövid formátumú videókkal hódító platform pedig egyre erősebben nyomul a Youtube által uralt területekre is.

Rövid villanásnyi videók az agynak, végtelenbe tartó görgetés, ezt nevezte mindenki a TikTok sikerreceptjének. A rövid formátum viszont szép lassan elveszti kizárólagosságát, a TechCrunch értesülése szerint ugyanis immár a fél órás videók is szerepet kaphatnak a platformon. 

Matt Navarra közösségi média tanácsadó fedezte fel az új lehetőséget az alkalmazás iOS béta verziójában az Egyesült Királyságban. Navarra a TechCrunchnak elmondta, hogy hallott néhány felhasználótól, akik a TikTok Android béta verziójában is látják a lehetőséget.

A vállalat kezdetben a rövid formátumú videóformátumával vált népszerűvé, de ha a Youtube-ot akarják lenyomni, akkor muszáj a hosszú videókat is engedélyezni. Ha az új feltöltési limit széles körben elterjed, a TikTok már igen messze kerül az 15 másodperces videóidő-korlátozáshoz képest. Első körben 15 másodpercről egy percre emelték a limitet, majd később három percre, 10 percre bővítették a feltölthető videók teljes hosszát, de itt sem álltak meg: a TikTok néhány hónappal ezelőtt kezdte el tesztelni a 15 perces videófeltöltési limitet.

A korábbi időkorlát-bővítésekhez hasonlóan az új limit még több időt és rugalmasságot biztosítana az alkotóknak, amikor olyan dolgokat osztanak meg, mint a receptek, szépségápolási tippek, oktatási tartalmak és poénos videók. Az új 30 perces limit azonban egy új tartalomtípust nyitna meg, amelyet a korábbi időkorlátok kizártak, mégpedig a tévéműsorok teljes epizódjainak feltöltését.

Forrás: techcrunch.com
Kép(ek) forrása: Getty Images