Life Fehér Patrik 2024. 01. 30.

5 sportoló, aki zenészként is megélne

Van, aki karrierje után kezdett zenélni, míg másnak az aktív pályafutás mellett is belefért ilyesfajta szórakozás. Jó néhányan vannak ezzel így a sport világából, közülük mutatjuk az öt leghíresebbet!

Tudjuk, hogy a profi sportolók nem hétköznapi emberek. Legtöbbjük nem elégszik meg azzal, ha saját területükön a világ egyik legjobbjává válnak: ahelyett, hogy élveznék munkájuk gyümölcsét, és mérhetetlen vagyonukat költenék, sokan új fába vágják fejszéjüket. Ilyen a zene is, mellyel egészen sokan megpróbálkoznak. Most elhoztunk nektek öt világsztár sportolót, akik mind belekóstoltak a zene világába. Hogy érdemes volt-e erre az útra lépniük, azt döntsétek el ti!

Muhammad Ali

A nagybetűs bokszolóról kevésbé ismert, hogy remekül énekelt. Többek között klasszikus soult, rockot és countryzenét is lehetett tőle hallani annak idején, leghíresebb felvétele azonban ez az 1963-as feldolgozás:

Shaquille O’Neal

Színes egyéniség a 216 centiméteres kosaras, aki az NBA-ben aratott sikerek után komolyan belevetette magát az üzleti életbe. Zeneileg is rendkívül aktív: hét albumot is kiadott, ebből ötöt még a 90-es években, miután körülvette magát az adott korszak legjobb rappereivel. Napjainkban DIESEL néven alkot az elektronikus műfajban, ez a száma például tavaly viszonylag jól ment:

Lewis Hamilton

A hétszeres világbajnok Forma-1-es pilóta még 2018-ban működött közre XNDA álnéven Christina Aguilera egyik számában. Mindez azonban csak 2020-ban igazolódott be, amikor a brit elárulta, tényleg ő rappel a Pipe vége felé.

John McEnroe

Elsősorban a teniszpályán mutatott lobbanékonysága és hevessége miatt emlékszik mindenki a német földön született amerikai teniszezőre, de hét egyéni Grand Slam-sikere is elvitathatatlan. McEnroe életében a zene epizódszereplő volt: 2014-ben gitárosként bukkant fel Chrissie Hynde énekesnő mellett annak első szólóalbumán. Ha úgy igényli a helyzet, még énekel is, mint ezen a koncertfelvételen:

Memphis Depay

Az Atlético Madrid holland válogatottja az elmúlt hat évben összesen 11 rapszámmal örvendeztette meg rajongóit. Ezek közül az alábbi a legnépszerűbb:

Kép(ek) forrása: Steve Jennings/WireImage