Life Fehér Patrik 2024. 02. 06.

Minden idők leglátványosabb kosármeccse jön

Minden idők leglátványosabb All-Star-mérkőzésére készül az amerikai profi kosárliga, az NBA. Az események különleges pályán zajlanak majd, mely még inkább a szórakoztatás irányába viheti el a sportot.

Sokak álma eljutni az NBA All-Star összecsapására. Egyrészt a játékosok elmondhatják magukról, hogy a liga 24 legjobbja közé tartoznak, másrészt a nézők is egyszerre, egy helyen láthatják korunk topkosarasait.

Maga a rendezvénysorozat egy egész hétvégét ölel fel, számtalan programmal, például a hírességek meccsével vagy idén a női és a férfi profi liga játékosai közt zajló hárompontos dobóversennyel. Az idei kiadás azonban leginkább a helyszín miatt lesz különleges: a február 19-én, magyar idő szerint hétfő hajnalban véget érő sportesemény az indianapolisi Lucas Oil Stadiumban lesz,

ahol a padlót egy óriási LED-kivetítő borítja majd.

Gyakorlatilag egy gigászi tévén játszanak majd a legjobbak, melynek képe dinamikusan változik, függően attól, mi zajlik a pályán. Jó ez a szponzoroknak is, akik kiemelten jelenhetnek meg, és nem mellesleg a nézőknek, akik adott esetben akár élő statisztikai adatokat láthatnak a pályán haladó kosarasok mellett. A visszajátszások is megjelenhetnek itt, de a játékosok mozgását mutató térkép is, egyszóval számos olyan dolog, ami javíthatja a helyszíni sportnézés élményét.

A játékosoknak valószínűleg új lesz a dolog, a technológia azonban már kiállt egy próbát. Tavaly a FIBA U19-es női világbajnokságán, Madridban minden gond nélkül játszottak már ilyenen a lányok.

Forrás: NBA
Kép(ek) forrása: Getty Images