Life Kovács Miklós 2024. 03. 06.

Ez a koncepció menthet meg a mobilfüggőségtől

Egy bátor vállalkozás forradalmi koncepciót dob piacra a függőséget okozó modern okostelefonokkal szemben

Vicc, de akár igazság is lehetne – egyre többen ébredünk rá, hogy a mai okostelefonok talán kicsit túlzásba vitték a “okos” részt. Elképesztő számítási kapacitás, gigabájtnyi tárterület, HD kijelzők és tucatnyi funkció egy marokban hordozható eszközben. 

Tyler Durden, a Harcosok Klubja főszereplőjének szavaival élve: “szükségünk van nekünk erre a telefon szó nomád értelmében?” A választ* a filmet ismerők jól tudják, és a Minimal Phone megalkotói is hasonló véleményen vannak.

Ez a koncepció menthet meg a mobilfüggőségtől

A Los Angelesben fejlesztett Minimal Phone egy cseppnyi ellenállás a modern okostelefonokat ránk öntő gigacégekkel szemben. A készülék mindent a lehető legminimálisabbra egyszerűsít, hogy visszaadja a telefon eredeti, valódi szerepét: a kommunikációt és elérhetőséget. Ezen a telón nem villan fel véletlenül egy értesítés, ami eltereli a figyelmünket, és rávesz, hogy belenézzünk a Facebookba. Nincs 100 megapixeles kamerával felvértezve, hogy készíthessünk számtalan szelfit és Instagram-képet. 

Az e-könyv-olvasók világából ismert e-ink kijelzővel, valamint teljes, a számítógépeken is megtalálható elrendezésű, fizikai billentyűzettel készülő telefon visszaterel az alapokhoz, a célja a kapcsolattartás, és a gondolatébresztő, hasznos szövegek olvasása, írása. 4 gigabyte RAM és 128 gigabyte tárhely segíti a működést, előoldali kamerája 8, hátoldali 16 megapixeles, tényleg semmi extra.

Ez a koncepció menthet meg a mobilfüggőségtől

Elfelejthetjük a pittyegést, a zsizsegést, és a töltőparát is: a Minimal Phone 4000 mAh-s akkumulátorával négynapos használati időt ígér, gyors töltési lehetőségekkel. 

A készülék gyártására közösségi finanszírozással kalapozzák össze a pénzt, jelenleg a félmillió dolláros összeg fele már megvan, az Indiegogo felületén 350 dollárért lehet első körben megrendelni a készüléket, aki pedig kettőt fizet, akciót kap, így már 300 dollár a vételár.

Forrás: The Minimal Company
Kép(ek) forrása: Minimal Phone