Life Fehér Patrik 2024. 03. 12.

Több partnerről álmodoznak a férfiak egy kutatás szerint

Egészen gyakori gondolat a férfiak körében, hogy egynél több partnerük legyen hosszú távon. A nők sem maradtak ki a felmérésből, ők másképp gondolkodnak erről.

Párkapcsolattal kapcsolatos kutatásokat végzett a walesi Swansea University, érdekes eredményekkel. A boncolgatott téma a poligámia volt, mely a világ egyes pontjain, pl. a Közel-Keleten az élet része, ám Európában például nem. Épp ezért fontos kiemelni, hogy az egyetem az Egyesült Királyságban végezte kutatását, ahol szintén a monogámia a jellemző.

A kutatók 393 heteroszexuális nőt és férfit kérdeztek meg arról, hogyan éreznék magukat olyan kapcsolatokban, ahol egy férfinak több nője, vagy egy nőnek több pasija is lehetne, valamint az egyes szerepekben hogyan éreznék magukat.

A férfiak rendkívül nyitottak voltak arra, hogy több partnerük legyen:

háromból egy megkérdezett nyitott lenne egy ilyen felállásra.

A nőknél ugyanez az arány csak 11 százalék volt, azaz kb. minden 9. hölgy látna maga mellett két férfit is.

Több partnerről álmodoznak a férfiak egy kutatás szerint

Ha osztozkodásról van szó, már egyik nem sem ennyire nyitott: a megkérdezett férfiaknak csupán 9 százaléka menne bele olyan kapcsolatba, ahol nem ők az egyedüli férfiak a nő mellett. A nők esetében, fordított helyzetben csupán öt százalékuk mondott igent egy ilyen szituációra.

A kép egészét nézve látszik, hogy hiába tartja elképzelhetőnek igen sok férfi azt, hogy két vagy több nője legyen, a szebbik nem képviselői csak minimális mértékben vevők erre.

Forrás: swansea.ac.uk
Kép(ek) forrása: Getty Images