Life Kovács Miklós 2024. 03. 20.

Jediként tér vissza a Matrix sztárja

A Disney tovább bővíti Star Wars filmes univerzumát, az idén nyáron érkező új sorozatban a Jedi Rend fénykorába nyerhetünk betekintést

Jegyzetek nélkül nehéz fejben tartani, hol tart a Star Wars univerzum, annyi sorozat, film készült, mióta a Disney megvette magának a világ egyik legnépszerűbb mozis világának jogait, és a sor most tovább bővül. 

Itthon a Disney+-on “Az akolitus” címmel érkezik ugyanis június 4-én az új sorozat, amely az eddigi alkotásokhoz mérten még régebbi, még messzibb időket mutat be. A széria bőven a Skywalker família felemelkedése előtt játszódik, a Köztársaság fénykorában, amikor még sehol sem volt Palpatine és Darth Vader, a Jedi Rend békében, a rend őrzőjeként nevelte ki a következő generációkat.

Persze most sem maradunk gonosz nélkül, az angolul The Acolyte címen futó széria történetének hivatalos leírása szerint egy jedi mester nyomozást indít egy összetett bűnügyben, amit felgöngyölítve egyre közelebb kerül a sötét és igen erős gonoszhoz, ami elkerülhetetlenül a vörös fénykard felvillanásával jár.

A főszerepekben Amandla Stenberg, Lee Jung-Jae és a Matrix-filmekből ismerős Carrie Ann Moss látható.

Forrás: Collider
Kép(ek) forrása: Disney