Life Fehér Patrik 2024. 03. 29.

Ingyen lehet utazni a világ legboldogabb országába

A boldogságot keresőket kívánja megszólítani Finnország, mely hivatalosan is a világ legboldogabb országa lett - ismételten. Még ingyenes utazási lehetőséget is biztosítanak.

Az elmúlt években az országok boldogságát vizsgáló World Happiness Report fő kérdése az volt, hogy Finnország megőrzi-e az első helyet, melyet 2018 óta magánál tart. A válasz idén is az volt, hogy igen, a finnek köszönik szépen, még mindig jól vannak.

Az ország ráadásul egyáltalán nem rest megosztani boldogságának titkát: néhány szerencsésnek ugyanis alkalma nyílik némi “boldogságvadászatra” június 9. és 14. között a főváros, Helsinki környékén, ráadásul úgy, hogy az összes felmerülő úti- és szállásköltséget állják a szervezők.

Az ötnapos projektet a Helsinki Happiness Hackers (boldogsághekkerek) nevű csapat intézi, akik között van pl. egykori úszó, biológus-író és vendéglős, akinek mindene a fenntarthatóság. Tőlük lehet közvetlenül tanulni olyan programokon keresztül, mint az úszás a város körüli természetes vizekben vagy épp az erdei séták, melyek olyannyira hangulatjavítóak, hogy még a helyi orvosok is felírják receptre.

Ingyen lehet utazni a világ legboldogabb országába

A jelentkezők közül kisorsolt szerencsések természetesen nem hagyhatják ki a finn szaunakultúrával való ismerkedést, de a helyi gasztronómia világába is elkalauzolják őket. Merítést kapnak a helsinki lakosok boldogságát elősegítő művészeti és építészeti világból, azaz szinte tényleg mindenből. Egy biztos: sűrű, de tartalmas és minden bizonnyal felejthetetlen kalandban lesz része a programmal ide utazóknak.

Ingyen lehet utazni a világ legboldogabb országába

Jelentkezni április 4-éig lehet, a részletekről itt lehet olvasni. Tavaly egyébként volt már egy ehhez hasonló akciója a finneknek, de ott nagyobb hangsúlyt fektettek a természetre:

Forrás: Visit Finland
Kép(ek) forrása: Getty Images