Life Erdős Norbert 2024. 04. 08.

Tízmilliós kincset találtak a kukába dobva

Arannyal és dollárral teli táskát talált egy kukázó férfi Iránban, de nem tartotta meg, hanem felkutatta a tulajdonosát és visszaadta neki.

Az eset a nyugat-iráni Aligudarz városban történt március 22-én. Egy 52 éves férfi kutatta át sorban az egyik utca kukáit. “Az egyik kukában találtam egy táskát, amely tele volt aranytárgyakkal és dollárral” – jelentette hétfői számában az Etimad című iráni napilap a megtaláló beszámolója alapján.

A táska tartalmáról később kiderült, hogy egy kisebb vagyont, mintegy 20 milliárd iráni rialt (körülbelül 13,6 millió forint) ért.

“Néhány napig magamnál tartottam a kincset, de nem voltam képes végleg megtartani, mert a szüleim arra tanítottak, hogy ha megtaláljuk egy másik ember javait, akkor illik visszajuttatni neki”

– mesélte tovább a történetet.

A tulajdonos felkutatásában nagy segítségére volt az a bankkártya, amelyet szintén a táskában talált. A tulajdonosról később az derült ki, hogy egy szintén az ötvenes éveiben járó nő, akinek az unokája dobta a szemétbe a táskáját, miután azt hitte, hogy csak szemét van benne.

Forrás: MTI
Kép(ek) forrása: Getty Image