Life Fehér Patrik 2024. 04. 09.

Szuperhősként repülhetsz a Föld leghosszabb drótkötélpályáján

Akár a 160 kilométeres óránkénti sebességet is elérhetik azok, akik lecsúsznak a Föld leghosszabb drótkötélpályáján. Biztosan feltölt adrenalinnal a Jais Flight, miközben csodás tájak felett suhan el az ember.

Ha drótkötélpályán szeretnénk csúszni, itthon is találunk néhány izgalmas helyet. Elég csak Makóra gondolni, ahol a Maros felett ível át a pálya, de a Zempléni Kalandpark átcsúszópályája sem hangzik rosszul több mint egy kilométeres hosszával.

Aki azonban ebből a fajtából a legextrémebb élményt keresi, annak az Egyesült Arab Emírségek északkeleti csücske felé kell venni az irányt. Ott található a Jais Flight nevű látványosság, mely a világ leghosszabb canopy-pályája.

Kép: Getty Images

Kép: Getty Images

Itt 2832 méteren át siklik az ember, azonban nem ülve, hanem úgy, mint Superman: hason. 1680 méteres tengerszint feletti magasságból indul a repülés, az út során pedig rálátni a környező hegyekre és az Arab-öbölre is, hála a védőszemüvegnek. Ez kell is, ugyanis a tempó elérheti a 120-160 km/órát is!

Helyszínre érkezéssel, a biztonsági protokollok elsajátításával és beöltözéssel együtt kb. egy órát vesz igénybe a program, ebből maga a gyors siklás három perc. Az út végén kilenc tonnás üvegplatformra érkezik mindenki, ahol elkészíthetőek a kötelező Insta-fotók. Itt el lehet dönteni, hogy a hegy lábáig egy további egy kilométeres, már lassabb drótkötélen csússzunk le, vagy valahogy hagyományosabb módon.

Kép: visitjebeljais.com

Kép: visitjebeljais.com

A két kifeszített pályának köszönhetően egyidejűleg két ember is csúszhat, feltéve, ha minimum 40, maximum 120 kilósak, legalább 130 cm magasak és nem állnak semmilyen tudatmódosító szer befolyása alatt. A program ára 550 dirham, átszámítva 53 ezer forint.

Forrás: visitjebeljais.com
Kép(ek) forrása: visitjebeljais.com