Life Fehér Patrik 2024. 04. 17.

Magyar szálloda az év legjobb új hotelei közt

Egy tavaly júniusban nyílt budapesti szálloda is felkerült egy neves utazási magazin listájára, mely a világ száz legjobb új hotelét gyűjti össze.

Évről évre összeállítja mértékadó listáját a Travel + Leisure utazási magazin a száz legjobb frissen nyíló, illetve újranyíló hotelről szerte a világban. Maga a lista nem tesz sorrendet a szállodák között, egy szinten említik a legjobb százat, melyet a világ 39 országából választottak ki.

A lista alkotói először kilistáztak 200 új hotelt, majd egy előszűrés után 130-at személyesen is megnéztek az elmúlt 12 hónapban. Ebből született meg végül a legjobb száz, melybe bekerült a

W Budapest is

Magyar szálloda az év legjobb új hotelei közt

Mint írják, a W Hotel júliusban nyitotta meg történetének legnagyobb szállodáját a magyar fővárosban, konkrétan az UNESCO világörökségi területen fekvő Drechsler-palotában. A W Budapest tökéletesen képviseli a márka új kreatív irányát, az eleganciára és szofisztikáltságra való törekvést, miközben nem felejtik el a W-hez köthető mókás oldalt sem.

Magyar szálloda az év legjobb új hotelei közt

Az ötcsillagos szállodában aromaterápiás gőzkabin, finn szauna és fűtött medencék várják a 151 szoba és lakosztály vendégeit. A fáradt gőz kieresztésére az alagsori speakeasy bár, a Society is lehetőséget biztosít különleges koktéljaival.

Magyar szálloda az év legjobb új hotelei közt

Egy éjszaka ára időszaktól függően kb. 120-180 ezer forintról indul a W Budapestben, de a városra nyíló kilátású luxuslakosztályért bő félmillió forintot is elkérhetnek.

Forrás: Travel + Leisure
Kép(ek) forrása: Marriott, Nyitókép: John Wreford/SOPA Images/LightRocket via Getty Images