Life Kovács Miklós 2024. 04. 18.

Hamvakat tetováltatott magába a Metallica énekese

A Metallica frontembere, James Hetfield bőre alá tetováltatta a 2015-ben elhunyt rocklegenda, Lemmy Kilmister hamvait.

Már kilenc éve hogy elhagyta az élők sorát a rock/metálzene egyik legérdekesebb figurája, a leghitelesebb rocker, Lemmy Kilmister. Súlyos betegséggel is színpadra állt, a végsőkig pengette dobhártyaszaggatóan hangos basszusgitárját a Motörhead zenekar vezetőjeként.

Halálát pedig úgy intézte, ahogy élt: hamvait kívánságára lövedékekbe töltve osztották szét a legjobb barátai között. A teljes lista nem nyilvános, de sokan megosztották már a rajongóikkal, hogy birtokukban van Lemmy golyója. Így tett a Judas Priest-ből Rob Halford, a Guns n’ Roses basszusgitárosa, Duff McKagan, a német “metállédi”, Doro Pesch, az MTV volt műsorvezetője, Riki Rachtman, a Hanoi Rocks frontembere, Michael Monroe, az Ugly Kid Joe énekese, Whitfield Crane és Dave Grohl (Foo Fighters) is.

De ebbe a körbe tartozik a Metallica gitáros-énekese, James Hetfield is, aki még közelebb akarta magát érezni Lemmy emlékéhez. Ezért  a Metallica Instagramján azt írta, hogy a jobb középső ujjának új tetoválása – amely egyébként egy pikket ábrázol egy vaskeresztben, utalva ezzel a méltán híres Ace of Spades dalra – fekete tintából és Lemmy hamvainak egy kis részéből állt össze. 

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Metallica (@metallica) által megosztott bejegyzés

“Corey Miller tetoválóművész barátom biztos keze által készült ez a tetoválás, mely tisztelgés barátom és ihletadóm, Mr. Lemmy Kilmister előtt” – írta a posztban Hetfield – “Nélküle nem lett volna Metallica. Fekete tinta, keverve egy csipetnyivel a hamvaiból, amiből én is kaptam. Így tehát továbbra is bemutathat a világnak!”

Lemmy (Ian Fraiser Kilmister) 1945-2015 (Fotó: Greetsia Tent/WireImage Getty Images)

Lemmy (Ian Fraiser Kilmister) 1945-2015 (Fotó: Greetsia Tent/WireImage Getty Images)

Lemmy hamvai nem csak itt tűntek fel, a rocksztár számára kedves helyeken különféle oltárokban kerülnek majd elhelyezésre földi maradványai. Kimaradhatatlan helyszínként kap belőle Los Angelesben a Rainbow Bar and Grill kocsma, ahol törzsvendég volt, valamint Nottinghamben a Rock City, ahol a Motörhead rendszeresen fellépett, és idén a Bloodstock metálfesztiválon is feltűnik majd egy urna, a rajongók legnagyobb örömére.

Forrás: Sky News
Kép(ek) forrása: Getty Images