Life Fehér Patrik 2024. 04. 20.

Újabb rangos elismerést kapott a ferihegyi reptér

Úgy néz ki, hazánk legnagyobb légikikötője verhetetlen a környéken: tizenegyedik alkalommal nyerte el a régió legjobb repülőtere címet a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér.

A világ legrangosabb repüléshez kapcsolódó díjait a Skytrax, egy brit légitársaság- és repülőtér-értékelő oldal osztja ki. Aki kicsit nyitott szemmel jár pl. Ferihegyen, az megérkezéskor láthatja is a plaketteket, melyek a szervezettől kapott díjakra hívják fel a figyelmet. Látható például az Európa legjobb repterének járó 2022-es elismerés is.

A sor most tovább bővült, ugyanis a magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Kelet-Európa legjobb repülőtere címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos díjat.

Szeretnéd látni, mivel érdemelte ki az elismerést a repülőtér? Lapozd végig képgalériánkat!

13 fotó megtekintése

A Skytrax-díj a World Airport Survey kérdőíveken alapul, amelyeket a hét hónapos felmérési időszak alatt több mint 100 különböző nemzetiségű légiutas tölt ki, egy a repülőtér-üzemeltetőtől független szervezeten keresztül. Az értékelésbe beletartozik többek között az utazási élmény és a különböző repülőtéri szolgáltatások is, az érkezéstől az utasfelvételen és a biztonsági ellenőrzésen át egészen a beszállító kapuknál történő indulásig.

A környék legjobbjának járó cím mellett a repülőtér arra is büszke lehet, hogy az utasforgalom 2023 végére meghaladta a 14,7 millió főt, a légiáru mennyisége pedig átlépte a 200 000 tonnát, ezzel a tavalyi év volt a legsikeresebb Ferihegy történetében. Tavaly az utasok olyan új fejlesztésekkel találkozhattak, mint az önkiszolgáló poggyászfeladó rendszer bővítése, hangszigetelt fülkék kihelyezése a terminálokon és a 2B Terminálon megnyílt új kilátó- és dohányzóterasz. A családbarát szolgáltatások új játszóterekkel egészültek ki, a legújabb gyermekjátszó pedig most épül a B oldali utasmólón.

Forrás: Budapest Airport
Kép(ek) forrása: Budapest Airport