Life Kovács Miklós 2024. 04. 25.

Ilyen egy első osztályú utazás a tengerfenékre

Az élményt kereső utazóknak már elérhető olyan tengeralattjárós kaland, amit garantáltan nem felejtenek el, az óceán mélyén pezsgőzve nézhetik a halrajokat

Nincs, aki ne imádná a tengeri élet látványát. Ezért hatalmas üzlet az üvegpadlós hajó, meg persze a búvárkodás. Előbbivel korlátozottan fedezhető fel a víz alatti világ, utóbbi pedig nem túl kényelmes és némi felkészültséget is igényel. Ezeket köszörüli ki a Triton első, óceánjárók számára készített tengeralattjárója, a Triton 660/9 AVA. Különlegessége, hogy nem csak apró kémlelőablakokon keresztül láthatóak a korallzátonyok, halrajok.

A hatalmas, akrilból készült kabin amolyan buborék, amely 360 fokos panorámát ad a bent ülőknek. Ezzel kétszáz méterig biztonságos a merülés, amit egyszerre nyolc utas, és a szerkezetet irányító pilóta élvezhet. A beltérben kényelmes, bőrrel borított ülések várják az utasokat, a környezet pedig messze magasabb szintet képvisel, mint amit a hasonló tengeralattjárók kínálnak. Igaz, ennél is jó, ha a söröskorsókat nem beszállás előtt döntik magukba az utasok, mert mosdó pont nincs.

Ilyen egy első osztályú utazás a tengerfenékre

Az első kiszállított darab a Scenic Neptune II nevet kapta, és a Scenic Eclipse II tengerjáró hajó fedélzetére került, ahol az utasok a villásreggeli és a pókerparti között úgy merülhetnek a víz alá, hogy egy porcikájuk sem lesz vizes.

Ilyen egy első osztályú utazás a tengerfenékre

Nekünk, magyaroknak elég sokat kell utazni, hogy elérjük ezt a lehetőséget: a Scenic Eclipse II nemrég érkezett Ausztráliába, és a következő két évben a környező vizeken hajózik majd, valamint Indonéziában, Új-Zélandon, a Csendes-óceán déli részén és az Antarktisz közelében bukkan majd fel.