Life Kovács Miklós 2024. 05. 28.

Megőrülnek a vevők a 150 ezres luxusgyümölcsért

Virágzik a luxusgyümölcsök piaca, a ritka, különleges mezőgazdasági termékekért csillagászati összegeket fizetnek a vevők.

Japán a luxusgyümölcsök központja, itt árverésen találnak gazdát a legcsodásabb denszuke dinnyék, milliókat fizetnek értük forintban, ahogy a szőlő is menő: a távol-keleti szigetországban, 2020-ban csaknem 4 millió forintért kelt el egy fürt vörös szőlő a szezon első árverésén. 

Ezek abszolút rekordok, de a luxusgyümölcsök hajmeresztő árazása nem japán sajátosság. Itt van például egy friss, új fejlesztésű ananász, aminek darabjáért 400 dollárt, vagyis 140-150 ezer forintot kérnek el. 

Megőrülnek a vevők a 150 ezres luxusgyümölcsért

Igen, egyetlen egy darab gyümölcs kerül ennyibe, nem egy raklapnyi. A drága ár oka a limitált példányszám, és a körítás. A Rubyglow valódi ritkaságnak számít, évente csak néhány ezret állítanak elő belőle – írta a KTLA helyi hírállomás alapján a CNN. 

A gyümölcsöt fejlesztő Del Monte vállalat szerint a Rubyglow-nak piros külső héja, élénksárga húsa és „új, édes íze van, amely a Del Monte ananászához hasonló”. Tehát egy igazi marketingfogás, nagy csodát nem hoz, de a külsősége eladja, valamint a tény, hogy másfél évtizedig kísérleteztek, mire sikerült összehozni egy ilyen színárnyalatú ananászt. 

A termék rendkívül korlátozottan először csak Kínában volt elérhető az év elején, a Del Monte azonban úgy döntött, hogy az amerikai piacon is bevezeti a terméket.

Forrás: CNN
Kép(ek) forrása: Fresh Del Monte, Getty Images