Life Fehér Patrik 2024. 06. 04.

Milliókra bukkant a víz alatt egy házaspár

Egy New York-i párnak összejött az, amiről a legtöbb mágneshorgász csak álmodik: igazi kincset fogtak, melyet ráadásul meg is tarthatnak.

Jópofa hobbi a mágneshorgászat, ráadásul nem is bonyolult: egy erős mágnes kell hozzá, melyre kötni kell egy strapabíró kötelet, és már lehet is kutatni vele a folyókban, tavakban, kanálisokban a különféle fémholmik után.

Milliókra bukkant a víz alatt egy házaspár

A legtöbb esetben némi aprón, fémhulladékon, esetleg biciklin kívül nemigen fognak mást az ilyen szerencsevadászok. Tudjuk azt is, hogy a kivétel erősíti a szabályt: jelen esetben a kivétel James Kane és párja, Barbie Agostini voltak, akik egy New York-i park tavában találtak egy széfet pénteken.

Önmagában már ez sem lett volna egy rossz fogás, ám a meglepetés akkor jött, amikor kinyitották a tárolót: ázott százdollárosokra bukkantak. Annak rendje és módja szerint tájékoztatták a rendőrséget, mi is akadt a “horogra”.

A szervektől azt a tájékoztatást kapták, hogy mivel nincs tudomásuk arról, hogy a széf bármilyen bűncselekményhez lenne köthető, így megtarthatják azt, a tartalmával együtt.

Ez nagyjából 100 ezer dollárt (35,8 millió forintot) jelentett ebben az esetben.

A BBC kérdésére a szerencsés pár elmondta, korábban is találtak több széfet, de ekkora összeggel még nem találkoztak. Kane hozzátette, a százdollárosok vastag kötegben voltak, és egy részük már eléggé ramaty volt, arról azonban nincs infó, hogy mennyi volt a ténylegesen jó állapotú pénz. A pár egyébként még a pandémia alatt kattant rá erre az elfoglaltságra, és találtak már többek között második világháborús kézigránátot, 19. századi fegyvereket és egy komplett motort is.

Forrás: BBC
Kép(ek) forrása: Getty Images