Life Kovács Miklós 2024. 06. 08.

Zongorával együtt siklóernyőzött a vakmerő énekes

Louis Cardozo két évig tervezte a rendhagyó zenei videót, amiben siklóernyőzés közben zongorázik, hihetetlen látványt összehozva.

Egy repülő zongorát összehozni nem egyszerű feladat, és erre Louis Cardozo is csak menet közben jött rá. Pár hetes munkára számított, de végül az építés, a tesztelés, a hibajavítás és végül a felvétel két évet vitt el 2021-2023 között. 

Először egy kiszuperált zongorát szereztek be, amit kibeleztek, eredeti állapotában azért túl nehéz lett volna ehhez a projekthez. A fából készült hangszerhez acélszerkezetet rögzítettek, amire a művész ülőhelye is került. Fontos volt egyensúlyba hozni az embert és a zongorát, ezért egy műhelyben a hangszert felfüggesztve addig játszottak a súlyelosztással, amíg teljesen egyenesen állt a szerkezet. 

Meglepő módon Cardozo nem rögzítette magát, nem használt semmilyen “biztonsági övet”. Ez tudatos döntés volt, a repülés első szakasza a legveszélyesebb, a nekifutás után nem akarták kockáztatni, hogy a zongora maga alá temesse. Így kisebb magasságról könnyedén le tudott volna ugrani, ha úgy hozza a sors. 

Eszement ötlet, ami végül megvalósult, a hatodik repülési kísérlet sikerrel járt, és a zongora felemelkedett, Cardozónak pedig elég ideje adódott, hogy játsszon a billentyűzeten. Végül a nyolcadik repülés sikerült  tökéletesen, mezők felett ejtőernyőn szálló, zongorázó fazont vettek fel a kamerák. Ilyen se volt még!

Forrás: Louis Cardozo/Youtube