Life Kovács Miklós 2024. 06. 09.

Tubusból ehető kávé lehet az év nagy újítása

A kávézás reformját hozhatja el a túrázók számára egy svájci startup terméke, amihez víz sem kell, azonnal használható, mégis a kávé élményét ígéri

Ma már ezernyi módon csillapíthajtuk koffeinéhségünket, és túrázás, kirándulás során sem kell lemondanunk akár a minőségi kávéról sem. Vannak ultrakönnyű őrlők, zsebben elférő kávéfőzők, amelyek akár valódi eszpresszót is képesek kipréselni magukból. A No Normal nevű cég által piacra dobott termék viszont ennél is tovább lépett, az instant porokon túlmutató egyszerűségű kávéjuk egyszerre ígér valódi ízt és tényleg azonnali használhatóságot. 

Ránézésre cipőpaszta is lehetne a svájci startup kávéja, hiszen alumíniumtubusból kell kinyomni. A 100 grammos adag a klasszikus 20. századi tubuskrémek világát idézi fel, a cég leírása szerint elég két teáskanálnyit elkeverni egy pohár vízben, és máris élvezhetjük a finom feketét. Egy ilyen tubusból 15-25 adag készíthető, a felhasználó kávééhségétől függően. 

Tubusból ehető kávé lehet az év nagy újítása

Ha nincs víz, az sem probléma, az igazi aszkéta túrázók, sivatagban ivóvizet beosztók akár egy darab kenyérrel vagy banánnal is bekaphatják a koffeinadagjukat, legalábbis a No Normal ezeket ajánlja vivőanyagként. 

A keverékben már gyárilag van némi cukor, így az édesítéssel nem kell vesződni, és szükség is van némi adalékra, mert az első íz sötét pörkölésű száz százalékos arabica kávéből készül, ami natúrban talán túl ütős lenne az átlagos kávéivóknak. A No Normal szerint erős, gazdag ízében csokoládé, karamell és némi mogyoró jelenik meg. Egy adag 6200 forintnak megfelelő összegbe kerül a webshopban, ami 25 pohárral számolva 248 forint adagonként.

Ezzel olcsóbb, mint a legtöbb, isten háta mögötti búfelejtő által kínált híg lötty, de Magyarországra a szállítás még plusz 4000 forint, amit akkor tudunk kiváltani, ha legalább három tubust rendelünk. Egy kíváncsi túrázótársaságnak érdekes kísérlet lehet ez a kávépaszta, amely Európa legrangosabb sportkiállításán ISPO-díjat is nyert.

Forrás: New Atlas
Kép(ek) forrása: No Normal Coffee