Life Fehér Patrik 2024. 06. 11.

Budapest felkerült a legjobb úti célok listájára

Nemrég több mint negyedmillió vélemény alapján összesítették a világ legjobb autós bejárásra érdemes helyeit. Budapest is felkerült a listára.

A budapesti autózásról elsőre valószínűleg inkább rossz gondolatok jutnak eszünkbe: a gyakori dugókat és egy helyben ácsorgást senki sem szereti, különösen, ha éppen időre menne valahova. Ennek ellenére a magyar főváros mégis bekerült egy nemzetközi lista élmezőnyébe, mint olyan helyszín, melyet jó autóval felfedezni.

Az autókölcsönzéssel foglalkozó DiscoverCars.com több mint 259 ezer felhasználói vélemény alapján állította össze toplistáját arról, mely városokat a legjobb egy autós túra során bejárni. Az adatok összesítése után azon helyszínekből állt össze a legjobbak sorrendje, melyekről legalább ötszáz értékelés született, még relevánsabbá téve az eredményeket.

Budapest végül a tizedik helyen zárt, 8,81-es átlagpontszámmal a tízből, 820 értékelés alapján. A fővárosi ajánlóban említést tesznek az építészetről, melyet valóban csodálni lehet akár a kisebb utcákban, akár a rakparton haladva, de még a budai hegyekből is. Hozzáteszik még, hogy mindössze egyórányi autóútra van Budapesttől a szintén megtekintésre érdemes Tata a 14. századi várával és az Öreg-tóval.

A tatai Öreg-tó

A tatai Öreg-tó

A magyar főváros egyébként a legjobb lett azon helyszínek közül, melyek az épített, emberi kéz alkotta látványosságok miatt kerültek fel a toplistára. Az első kilenc helyezett egytől egyig a természeti látnivalóival emelkedett ki – köztük a legjobbra értékelt Hobart (Ausztrália) is a maga 9,25-ös pontszámával.

Hobart, Ausztrália

Hobart, Ausztrália

Amint az az alábbi listán is látható, Budapest többek között Münchent, Zágrábot, Krakkót és Bécset is megelőzte a felhasználói értékelésekben.

Kép: DiscoverCars.com

Kép: DiscoverCars.com

Forrás: discovercars.com
Kép(ek) forrása: Getty Images