Life Kovács Miklós 2024. 06. 18.

Furcsa földöntúli oszlop jelent meg a sivatagban

Rejtélyes, monolitszerű fémobjektumra bukkant a helyi hatóság Las Vegas közelében, fogalmuk sincs, hogy került oda a furcsa tárgy, de nem ez az első ilyen találat.

Az idén Las Vegas környékén felbukkant “monolit” bizonyítja, hogy vannak vérbeli művészek, akik tényleg, rohadtul ráérnek. Van elég idejük, energiájuk arra, hogy a nagy semmi közepén maszatoljanak valami eszement koncepcióval, amit talán sosem lát senki. Erre jó példa az Ausztráliában felfedezett gigantikus emberalak ugyanúgy, mint az elmúlt napokban fedeztek fel a dél-nevadai Las Vegas-hegység legmagasabb csúcsának közelében.

A Las Vegas-i városi rendőrség hétfőn az X-en osztott meg két fotót arról a hosszú, függőleges fémoszlopról amely állítólag a hétvégén jelent meg egy túraútvonalon. “Sok furcsa dolgot látunk, amikor az emberek túrázni mennek, például nem készülnek fel az időjárásra, nem visznek magukkal elég vizet… de ezt nézzék meg!” – írták a fotók mellé. 

Fotó: Las Vegas Metropolitan Police Department - X

Fotó: Las Vegas Metropolitan Police Department – X

Látványos, hiszen tökéletesen tükrözi a környezetét, igazi földöntúli alkotás. Ugyanilyen bukkant fel rejtélyes körülmények között még 2020-ban, Utah államban. Akkor a 3,6 méter magas tárgyon semmilyen jelzést nem találtak. “A szövetségi kezelésben lévő területeken tilos engedély nélkül építményeket vagy műalkotásokat állítani” – közölte a hivatal az akkori esettel kapcsolatban. Később Romániában és Belgiumban is találtak hasonlót.

Az eredeti amerikai “monolit” amilyen gyorsan megjelent, olyan gyorsan el is tűnt. Ennek oka, hogy kiszivárgott a pontos helye, és a kíváncsi emberek tömegei érkeztek az érintetlen sivatagba, ahol disznóólat csináltak, sok szemetet hagytak maguk után. Ezért a megyei vezetés a műalkotás eltávolításáról döntött, kíváncsian várjuk, mi lesz a Nevadában felfedezett ikertestvér sorsa.

Forrás: abc7chicago.com
Kép(ek) forrása: Las Vegas Metropolitan Police Department