Life Fehér Patrik 2024. 06. 24.

Ingyen pótolják a gólöröm közben kilocsolt sört

Rengeteg sör vész kárba az Európa-bajnokság ideje alatt minden egyes gólnál az örömködés miatt. Ezek egy részét most ingyen pótolják az Egyesült Királyságban.

Aki volt már stadionban vagy szurkolói zónában meccset nézni akár korábban, akár most, a labdarúgó Európa-bajnokság ideje alatt, tudhatja, hogy a gólörömök gyakran söresővel járnak együtt. Valószínűleg Varga Barnabás svájciak elleni találatának, vagy éppen Csoboth Kevin Skócia elleni győztes góljának is sok-sok liternyi áldozata lett.

Nem csak nálunk van ez így, gyakorlatilag bárhol a világon. Nem is az angolok lennének azonban, ha nem számolták volna ki, hogy ténylegesen mennyi sör vész kárba. A helyi Aldi közleménye szerint minden egyes angol gólnál 4,6 millió pint (2,6 millió liter) folyékony kenyér kerül ki a poharakból, ami szerintük az éppen kikért sörök húsz százaléka. A megszólaltatott professzor állítása szerint 15 százalékot a levegőbe locsolnak az (öröm)ittas szurkolók, öt százalék pedig leborul az asztalokról a mozgások következtében.

A szakember hozzáteszi azt is, ezek a számok nem fixek: például a kulcsfontosságú góloknál felugorhat 25-35 százalékra is az arány, míg azokon a meccseken, ahol már egyébként is vezet Anglia, a sokadik gólnál “csak” a sör 10 százaléka vész kárba.

Akár igazak ezek a számok, akár nem, a jelenség létezik, és erre húzott egy frappánsat az Aldi: felajánlották, hogy a kiömlött söröket ingyen “pótolják”. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy bárki írhat egy megadott e-mail-címre, hogy neki kiömlött a söre, és ha szerencsés, ő is bekerül azon ezer személy közé, akik kapnak egy 5 font (2300 forint) értékű sörutalványt, melyet az üzletekben lehet beváltani.

Forrás: Aldi
Kép(ek) forrása: Nyitókép: Getty Images