Life Kovács Miklós 2024. 07. 12.

Itt a milliós karszalag, amihez nem jár fesztivál

A Balenciaga divatház új, használtnak, szakadtnak kinéző fesztiválkarkötő-kollekciót mutatott be, forintban bőven millió feletti árakkal.

A Couture “Raver karkötőt” a múlt héten mutatták be, a kiegészítőt úgy tervezték, hogy egy igazi fesztiválkarkötő kinézetét hozza, amilyet a kortalan zenerajongók viselnek büszkén, miután napokig nyelték a port, dagasztották a sarat, zúzták a koncerteken egy nagyobb fesztiválon. 

A fesztiválos életérzést furcsán kifordító terméket kézzel varrták és hímezték “különböző kézműves technikák” alkalmazásával, hogy “viseltesnek és öregnek” tűnjön. Elkészítése egy teljes napot vesz igénybe, emiatt csak előzetes bejelentkezéssel lehet hozzájutni. Nehéz megmondani, pontosan kinek szánják ezt. Demna Gvasalia , a Balenciaga kreatív igazgatója ennél az ötletnél is hozta a formáját, a karszalag a luxust keveri szubkulturális elemekkel, kimaxolva a polgárpukkasztást.

Ez is hasonló, mint a “ragasztószalag-karkötő” (egy tekercs átlátszó ragasztószalag) és a kézitáska, amely gyakorlatilag egy szemeteszacskó.

Itt a milliós karszalag, amihez nem jár fesztivál

A kiviteltől függően átszámítva 1,3-1,7 millió forintos karszalag régi hímzési stílusokkal készül: “A koptatott kivitel elkészítéséhez művészi kvalitásokra van szükség, csak így érhető el a viseltes hatás” írják a gyártó oldalán.

Idén egy nagy nemzetközi rendezvény, a Download Festival 2025 ötnapos kempingjegyei most 133 000 forintért kaphatók, a Sziget karszalagját pedig bérletesként 119 900 forintért válthatjuk meg, és ezekkel minden nap világsztárok előadását élvezhetjük.

Forrás: The Guardian
Kép(ek) forrása: Balenciaga, nyitókép: Shirlaine Forrest/WireImage/Getty Images