Life Fehér Patrik 2024. 07. 31.

Nem tudják, miért történik ez a csodás természeti jelenség

A Japánban található Nara Park önmagában is gyönyörű hely lenne, de híres szarvasai mesebelivé teszik. Ezek az állatok azonban máig tudnak rejtélyekkel szolgálni.

A japán látnivalók toplistáin általában szerepelni szokott a Nara Park is. A közpark a Tokiótól délnyugatra, hatórányi autóútra fekvő Nara városában található, és leginkább őzeiről vagy szarvasairól ismert. Ezeket az állatokat régen szentként tartották számon, manapság azonban már természeti kincsként tekintenek rájuk. Különleges élményt jelentenek az odalátogatóknak, hiszen szelídek, nem riadnak meg az emberektől, sőt, a nekik készített keksszel még etethetőek is.

Kattints a gépre a galéria megtekintéséhez!

7 fotó megtekintése

Az állatokkal egész évben találkozhatnak az arra járók, ám július közepétől augusztus elejéig olyasvalamit művelnek, amire a szakértőknek sincs válasza. Mint arról a helyi források is írnak, ilyenkor zajlik a sikadamari, melyet őz-összejövetelre fordíthatnánk le a legjobban. Az állatok ugyanis az év említett időszakában minden nap összegyűlnek a Narai Nemzeti Múzeum előtti füves területen egy rövid időre.

Kép: Getty Images

Kép: Getty Images

Mindezt elképesztő precízen teszik, szinte órát lehetne igazítani hozzájuk: az összejövetelek este 6-kor kezdődnek, fél 7-kor tetőznek és 7-ig tartanak. Változó, hogy ezeken mennyi állat vesz részt, de az elmúlt évek tapasztalatai alapján a legrosszabb esetben is húsz lepihenő őzben lehet ilyenkor gyönyörködni – 2019-ben azonban volt olyan is, amikor nagyjából 600 négylábú sereglett egy helyre.

Kép(ek) forrása: Nyitókép: Getty Images