Life Fehér Patrik 2024. 08. 26.

Budapest a csúcs a kutyás turistáknak

Első helyen szerepel a kutyával utazóknak ajánlott úti célok között a magyar főváros a világ egyik legnagyobb szállásközvetítő oldalán.

Augusztus 26. a kutyák világnapja. Ezt a napot a világ egyik legnagyobb szállásközvetítője, a Booking.com azzal ünnepelte, hogy összeszedte azokat a helyeket, melyek a legideálisabbak egy kutyás vakációhoz. Volt miből válogatni, mivel csak az ő adatbázisukban 175 ezer település 29 millió szállása lát vendégül ebeket is.

Minden helyszín közül az első helyen Budapestet ajánlotta a platform. A magyar főváros kiemelt pozícióját rengeteg látnivalójának és a nyílt tereknek köszönheti, melyek vonzóvá teszik a kutyatulajdonosok számára. Többek között a Duna-parti sétákat és a budai hegyekből Pestre nyíló kilátást ajánlják.

Habár a kutyák világnapja adta az apropót, kitértek a macskásokra is: mint írják, számos állatbarát kávézót találni, ahol a gazdi és a négylábú is finomakat ehet-ihat.

Ajánlásukban szerepel egy belvárosi szálláshely is, ahol felár nélkül vendégül látják a háziállatokat is, és közel van hozzá egy kutyafuttató is.

Forrás: Booking.com
Kép(ek) forrása: Getty Images